Weekend i Göteborg

 

Hej där, 
Hoppas ni haft en härlig helg. Vi har haft en riktigt fin helg i götet, trots en & annan liten regnskur. Jacob övningskörde nästan hela vägen från växjö. Tyckte det var dags att öva lite på motorväg, och det gick jättebra. Denna helgen kan nog sammanfattas som att vi ätit oss igenom hela helgen. Underbart gott, och ni brukar ofta be om tips på trevliga restauranger. Så jag kan tipsa om de som vi besökte denna weekend. Förresten såg ni Eurovision igår, vann rätt låt tycker ni ? (Den ständiga frågan efter tävlingen ) Vi hann hem till hotellet efter middag, och hann se nästan alla bidrag.

Hotell Pigalle bodde vi på denna helgen, vi ville bo nära till allt.

IMG_2010

Nomi i lobbyn väntar på att checka in. Pernilla & Theo bodde här för några veckor sedan när de gjorde göteborg & liseberg.
Så vi tänkte att det var ett bra val.

IMG_1961

Vi behöver som vanligt två rum, eftersom vi åker så många. Och hade en hel svit i ett av rummen.Middagen i fredags åt vi på hotellets urmysiga restaurang ”Atelier ”, så smidigt & gott att slippa ge sig iväg första kvällen. Här kan man ju äta utan att bo på hotellet.

IMG_1897

Nu kommer en hel bildkavalkad på all god mat! Nu fotade jag inte miljön så mycket inser jag, men det är en supermysig inredd restaurang, så har ni inte provat Atelier än så gör det! Menyn uppskattas kanske mer av de vuxna än barnen. Jag & Jonathan tyckte det var grym mat.

IMG_1905 IMG_1907 IMG_1921 IMG_1922
IMG_1928IMG_1946

Frukosten åt vi på samma ställe som restaurangen finns, och massa gott att välja på.
Och allt det där lilla extra fanns på frukostbuffen. Hotellfrukost är det bästa.

IMG_1949

Sen bar det av mot Liseberg där vi hade fått en inbjudan för pressdag. Vi parkerade bilen i ett p-hus vid hotellet, för att slippa parkering när vi åker runt. Vi provade de omtalade CityCard:en, och åkte fritt med spårvagnar & bussar över hela stan. Och vi såg att det ingick massa bra rabatter på inträden på kortet. Nu har vi nyss varit på Universeum annars är det gratis inträde in dit, och även till paddarna för rundturer. Det gillas 🙂

IMG_1999 (1)

Efter ett par timmar och massor av karusellåkande så gick vi och åt en grym brunch på Wärdshuset.
Väldigt mysigt och varmt ställe med massa god mat. Barnvänligt och urmysig personal.

IMG_1966 IMG_1973 IMG_1996

Mätta & belåtna så orkade vi åka karuseller & spela chokladhjul i ytterligare flera timmar. Innan det var dags att åka spårvagn tillbaka till hotellet för att göra oss klara för middag. Just det…. ännu mera mat. Vi hade bokat bord på fräscha Brasserie Lipp. Denna restaurang är väldigt barnvänlig, med busig personal & trevlig atmosfär. Nomi fick följa med ut i köket och kolla hur de hade det där, det gjorde hela hennes kväll. Det fanns kritor på alla borden, så man fick måla på duken. Trevligt att spela luffarschakt i väntan på maten 🙂

Maten var även här väldigt god. Kan varmt rekommendera löjrommen, så god! Och trevligt upplägg.
IMG_2021

Vi tog ryggbiff med bea till varmrätt, alla utom Melvin & Nomi. Jättegott & rejäla köttbitar. Minstingarna tog Pasta bolognese. Efterrätten missade jag att fota, jag & Jonathan beställde in ostar. Medan barnen beställde in glass med chokladsås.

IMG_2026
Även nu på hemvägen övningskörde sonen hem, och det gick bra. Tänk att han är så stor snart att han kommer köra bilen själv. Jisses…. Tiden går alldeles för snabbt.

Vi hörs senare, ha det bäst! 

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cicci
8 år sedan

Åh, då var vi på Pigalle samtidigt! Tyckte att du var så bekant på frukosten ?
Fina bilder!

jennysmatblogg
Reply to  Cicci
8 år sedan

🙂 Nämen… Världen är liten. Hoppas ni också hade en fin helg i göteborg.

Ida
8 år sedan

vi ska till Lisseberg första v i juni. Kollade på värdshuset meny! Va va det för mat och efterrätt du lagt upp. Tyckte i det stod med på menyn eller har dem buffe också?

jennysmatblogg
Reply to  Ida
8 år sedan

De hade vanlig meny också, men vi åt brunch 🙂

8 år sedan

Mysigt med en tripp till Göteborg. Älskar den staden =)

Nästa inlägg

Veckomatsedel

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x