Kladdkakemuffins med Dumle

Dessa är så mumsiga: sega och ett helt underbart gott fikabröd!
Ursprungligen är det min kladdkakemuffins som jag har provat att baka lite som dumlegrottor. Och vet ni- dessa blev så grymt goda att ni bara bara måste prova!

Jag bakade dubbelsats och fryste in, perfekt nu inför den kommande fikatiden. 
IMG_1707

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen 😉

IMG_1694

3

8 responses to “Kladdkakemuffins med Dumle

  1. Stina johansson skriver:

    Vanlig storlek på formarna?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag brukar ha muffins eller bullformar.

  2. Lisa skriver:

    Mums vad gott! 🙂

  3. Elin björk skriver:

    Jag fick dom inte så sega som jag hade hoppats på? Några tips??

  4. Jessica skriver:

    Jag får ihop till 8 st och då har jag fyllt formarna till hälften bara. Förstår inte hur det ska räcka till 15 st när man ska fylla 2/3 av formarna 🙁 Jag måste göra två satser..

  5. Sofia skriver:

    Hur lång i förväg kan man göra dessa och förvara i kylen? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      ett par tre dagar 🙂

  6. monica Danell skriver:

    Kladdkakemuffins låter gott ska prova i veckan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *