Kladdkakemuffins med Dumle

Dessa är så mumsiga: sega och ett helt underbart gott fikabröd!
Ursprungligen är det min kladdkakemuffins som jag har provat att baka lite som dumlegrottor. Och vet ni- dessa blev så grymt goda att ni bara bara måste prova!

Jag bakade dubbelsats och fryste in, perfekt nu inför den kommande fikatiden. 
IMG_1707

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen 😉

IMG_1694

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stina johansson
4 år sedan

Vanlig storlek på formarna?

jennysmatblogg
Reply to  Stina johansson
4 år sedan

Jag brukar ha muffins eller bullformar.

4 år sedan

Mums vad gott! 🙂

Elin björk
4 år sedan

Jag fick dom inte så sega som jag hade hoppats på? Några tips??

Jessica
4 år sedan

Jag får ihop till 8 st och då har jag fyllt formarna till hälften bara. Förstår inte hur det ska räcka till 15 st när man ska fylla 2/3 av formarna 🙁 Jag måste göra två satser..

Sofia
3 år sedan

Hur lång i förväg kan man göra dessa och förvara i kylen? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
3 år sedan

ett par tre dagar 🙂

2 år sedan

Kladdkakemuffins låter gott ska prova i veckan

Nästa inlägg

Chokladbollens dag

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x