Köttfri måndag

Gutenmorgen,

Den 9:e maj idag säger kalendern, och det är måndag. Då försöker vi laga och äta vegetariskt, och ni är många med mig. Detta med pizza och olika fräscha tillbehör är det som går mest hem hos barnen. Det går att variera massa också du kan ha fyllning som mozzarella, sparris, paprika, lök, tomater, svamp, zucchini, chili ja nästan vad som helst faktiskt. Och vill ni laga snabbvarianten så går det ju numera köpa färdig pizzadeg för en tia på affären. Något som är gott är faktiskt att grilla pizza. Har ni provat ?

vegetariskt recept

Till 4 runda pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller vispa med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och därefter toppar du med valfria grönsaker. Tillexempel svamp, paprika, lök och tomater. Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Så gott det ser ut Jenny!
Jag lagade lasagne igår och som vanligt så lagade jag på tok för mycket så det blir nog samma middag idag igen 🙂

Önskar dig en fin måndag!

Inredningshjälpen/Anette

Josefin
8 år sedan

Tips på vegetarisk ostig god lasagne kommer det en länk på här, brukar ha denna som bas och sväva lite fritt runt det. Testa gärna- suuuupersmarrig 🙂 kram Josefin http://www.foodnetwork.com/recipes/patrick-and-gina-neely/veggie-pesto-lasagna-recipe.html

7 år sedan

[…] Vegetarisk pizza Tisdag Smörstekt torsk med bacon Onsdag Kasslergryta  Torsdag Krämig Lasagne  Fredag […]

7 år sedan

[…] Vegetarisk pizza Tisdag: Torskgratäng med dill & citron Onsdag: Kassler & potatisgratäng med smak av curry […]

2 år sedan

[…] Smarrig vegetarisk pizza Tisdag Fiskgryta med räkorOnsdag Falulåda med pastaTorsdag Köttfärsfylld limpa Fredag […]

Nästa inlägg

Veckomatsedel

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x