Dumlemousse

För oss är detta gårdagens efterrätt. För er kanske dagens?
En fluffig krämig och god dumlemousse med chokladkross & kolakräm.

IMG_0100 (1) IMG_0088 (1)

Det här behöver du till 6-8 portioner:
150 gram hackad mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
250 gram kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 burk med karamelliserad mjölk

Topping:
Dumlekolor

Gör så här:
Hacka chokladen rätt smått.
Vispa grädden luftig, vispa/ rör ner kvarg, florsocker & vaniljsocker.
Vänd ner all choklad, och ringla försiktigt ner ett några msk av den karamelliserade mjölken. Gärna så det blir ett snyggt mönster. Klicka en msk kolakräm i portionsglasen och fyll upp med moussen. Toppa med en skivad dumlekola på varje.

Klart att servera.

IMG_0081 (1)

0
Prenumerera
Notis om

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Ska kan. Mjölken kokas innan?

Anna
Reply to  Elin
8 år sedan

Karamelliserad mjölk är kokt Elin:-)

Hanna
8 år sedan

Åh så gott det ser ut? Som allt du gör! Kan man ha denna som tårtfyllning? Kanske tillsammans med hallonmousse och passionmousse eller fläder?

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
8 år sedan

Låter jättegott. Så det kan man säkert.

Valeria
8 år sedan

Åh det ser spännande ut! Måste prova någon gång! Idag ska dock prova göra citronpaj som jag råkade hitta på din blogg ☺

jennysmatblogg
Reply to  Valeria
8 år sedan

🙂

Hellan
8 år sedan

Mums, låter gott! Men använder man alltså inte hela burken karamelliserad mjölk utan bara några matskedar?

jennysmatblogg
Reply to  Hellan
8 år sedan

Typ halva burken 🙂

Johanna
8 år sedan

Hur långt i förväg kan man gör denna? Klarar den sig en stund i kylskåp? Typ 3 timmar?

8 år sedan

Ser supergott ut!

8 år sedan

Men shit så gott det låter! ?

Malou
8 år sedan

Är det naturell kvarg eller vanilj?

jennysmatblogg
Reply to  Malou
8 år sedan

Jag hade natruell, men vill man ha sötare så funkar vanilj också bra 🙂

Petra
8 år sedan

Vad är det för kolakräm som ska i?

jennysmatblogg
Reply to  Petra
8 år sedan

Det är den karamelliserade mjölken 🙂

Lena malmqvist
8 år sedan

Kokar man den kondenserade mjölken? Hur länge och gör man det i burken?

Cilla
6 år sedan

Kan man göra denna dagen innan den ska serveras eller blir den blaskig?

jennysmatblogg
Reply to  Cilla
6 år sedan

Jag bruka röra ihop dem kvällen innan, inga problem.

Cilla
6 år sedan

Lägger du upp dem i portiosskålar då eller har dem i bunke och lägger upp innan de ska serveras? Vi gifter oss på lördag och tänkte förbereda på fredagen. Vill inte att det ska bli rinnigt. Mvh Cilla

Nästa inlägg

Nu tar vi helg

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x