Dumlemousse

För oss är detta gårdagens efterrätt. För er kanske dagens?
En fluffig krämig och god dumlemousse med chokladkross & kolakräm.

IMG_0100 (1) IMG_0088 (1)

Det här behöver du till 6-8 portioner:
150 gram hackad mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
250 gram kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 burk med karamelliserad mjölk

Topping:
Dumlekolor

Gör så här:
Hacka chokladen rätt smått.
Vispa grädden luftig, vispa/ rör ner kvarg, florsocker & vaniljsocker.
Vänd ner all choklad, och ringla försiktigt ner ett några msk av den karamelliserade mjölken. Gärna så det blir ett snyggt mönster. Klicka en msk kolakräm i portionsglasen och fyll upp med moussen. Toppa med en skivad dumlekola på varje.

Klart att servera.

IMG_0081 (1)

6
Prenumerera
Notis om

21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Ska kan. Mjölken kokas innan?

Anna
Reply to  Elin
9 år sedan

Karamelliserad mjölk är kokt Elin:-)

Hanna
9 år sedan

Åh så gott det ser ut? Som allt du gör! Kan man ha denna som tårtfyllning? Kanske tillsammans med hallonmousse och passionmousse eller fläder?

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
9 år sedan

Låter jättegott. Så det kan man säkert.

Valeria
9 år sedan

Åh det ser spännande ut! Måste prova någon gång! Idag ska dock prova göra citronpaj som jag råkade hitta på din blogg ☺

jennysmatblogg
Reply to  Valeria
9 år sedan

🙂

Hellan
9 år sedan

Mums, låter gott! Men använder man alltså inte hela burken karamelliserad mjölk utan bara några matskedar?

jennysmatblogg
Reply to  Hellan
9 år sedan

Typ halva burken 🙂

Johanna
9 år sedan

Hur långt i förväg kan man gör denna? Klarar den sig en stund i kylskåp? Typ 3 timmar?

9 år sedan

Ser supergott ut!

9 år sedan

Men shit så gott det låter! ?

Malou
9 år sedan

Är det naturell kvarg eller vanilj?

jennysmatblogg
Reply to  Malou
9 år sedan

Jag hade natruell, men vill man ha sötare så funkar vanilj också bra 🙂

Petra
9 år sedan

Vad är det för kolakräm som ska i?

jennysmatblogg
Reply to  Petra
9 år sedan

Det är den karamelliserade mjölken 🙂

Lena malmqvist
8 år sedan

Kokar man den kondenserade mjölken? Hur länge och gör man det i burken?

Cilla
6 år sedan

Kan man göra denna dagen innan den ska serveras eller blir den blaskig?

jennysmatblogg
Reply to  Cilla
6 år sedan

Jag bruka röra ihop dem kvällen innan, inga problem.

Cilla
6 år sedan

Lägger du upp dem i portiosskålar då eller har dem i bunke och lägger upp innan de ska serveras? Vi gifter oss på lördag och tänkte förbereda på fredagen. Vill inte att det ska bli rinnigt. Mvh Cilla

5 månader sedan

Det lyder lækkert, den må prøves

5 månader sedan

Den ser lækker ud, det skal prøves

Nästa inlägg

Nu tar vi helg

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x