Kronfågel Minut-Kyckling + TÄVLING

Jag har i samarbete med Kronfågel även provat deras smarriga nyhet Minut-kyckling.Det är en smidig färdigstekt kyckling som är klar att använda direkt. I sallad, gryta, wraps, tacos eller på pizza. De finns i smakerna Classic, Ceasar och BBQ. Vi äter mycket kyckling hemma hos oss för att det är mer klimatsmart & nyttigare alternativ till rött kött. Och vi tycker att det är gott, därför var det extra roligt att prova dessa nyheter också.

Något som jag ofta lagar är Caesarsallad, så detta provade jag. Här hittar ni fler enkla och goda recpet IMG_5481
Jag gjorde egna krutonger. Tycker det blir godast.

Det som behövs för en stor sallad för minst 2 personer: 
1 stor Romansallad
200 gram färdig ceasarkyckling från Kronfågel
2 rostbröd + stekolja
1 bit med parmesan

Gör så här: 
Skölj och bryt ner romansalladen på en stor tallrik, strö ut kycklingen över.
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs brödet knaperstekt. Skär i mindre bitar och strö över salladen. Hyvla över parmesan och servera med den goda ceasardressingen.

IMG_5485

Min ceasardressing: 
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardellfileer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar

Gör dressingen så här: 
Hacka ner sardellerna i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar  och ev. dofta över lite cayennepeppar.

IMG_5500

Servera sedan genast. Denna mumsiga salladen räckte gott och väl till två. Så himla gott & lättlagat. Det tog ungefär 5 minuter att slänga ihop den här salladen, och minimalt med disk.

Tur för mig så blev det även över över min lunch imorgon 🙂
Riktigt gott och smidigt!

IMG_5511

Jag har fått möjlighet att lotta ut presentcheckar till 5 utav er!
Till ett värde av 300 :- stycket.

För att vara med och tävla skulle jag vilja veta vad du kommer laga för gott med denna Minut-kyckling.
Tävlingen pågår fram till den 2 april, och vinnarna kommer uppdateras i inlägget här, och kontaktas via mail.

Lycka till !

* * * * * * * * * * *
Tävlingen är avslutad. Grattis till Sofia, Jenny, Josefin, Maria och Anette.

 * * * * * * * * * * I samarbete med Kronfågel * * * * * * * * * *

0
Prenumerera
Notis om

86 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Louise
7 år sedan

Åh tänker direkt på club sandwich med en hemmagjord beasås och hemgjorda klyftisar! Mums 🙂

Ann-Louise
7 år sedan

Jag skulle gjort en ciabatta med cecarkycklingen, bacon, ruccola och mangoraja. Supersmarrigt

7 år sedan

Jag skulle göra en bagel med kycklingen, färskost, tomat, ruccola och inlagd rödlök! Mums!

liselotte
7 år sedan

Vilka bra matprodukter att använda när man har ont om tid, som oftast. Jag vill testa din sallad som du gjorde, älskar ceasarsallad men har inte hittat någon god dressing att göra, så ska absolut testa denna.

Sofia Andersson
7 år sedan

Jag har redan provat dessa Kyckling produkterna från Kronfågel. Riktigt goda och smidiga. Gjorde Kyckling – Pasta sallad med isbergssallad, paprika,ärtor,gurka,ruccola,Rödlök,rivna morötter och sen brevid hade vi Soft Cheese.

Simone
7 år sedan

Kyckling älskare som man är!
Tycker om att kunna göra röror med kyckling. Favoriten är med curry och paprika eller vitlök och gräslök! Perfekt till lunchlådan! Kan varieras med både ris, pasta, bakpotatis och på mackan. Så gott och så smidigt!

Eleonor
7 år sedan

Mums vilken god och smart kyckling !
Jag skulle göra en lite lyxigare pastasallad med denna kyckling. Goda stora pastarör, krispig sallad, soltorkade tomater , fetaost, paprika…En god vinefrette och frasiga baugetter till. Sen skulle jag packa ner allt och ha picknick tillsammans med barnen vid våran utflyktsskog.

Elin Gustafsson
7 år sedan

Jag hade gjort kyckling med couscous och fetaavokadokräm , riktigt gott. Stek bara kycklingen i olja , salta och peppra. Till krämen behövs endast avokado , fetaost och turkiskyoghurt. Mixa allt och ha upp i en skål. Couscousen kokar jag i hönsbuljong . Sedan steker jag paprika och gullök och blandar i couscousen och tillsätter några spenatblad. Sedan serveras jag detta med en god sallad.

Therese
7 år sedan

jag skulle göra en ”kyckling-toast” med hjälp av en smörgåsgrill. Surdegsbröd, stekt minutkyckling, färsk pesto genovese, soltorkade tomater och lite riven mozzarella för att få lite krämighet i den. Perfekt och snabb lunch.

7 år sedan

Åh vilken bra produkt, den hade jag gärna velat testa. Har en sin som är jättekräsen men något han älskar är kycklingtortilla med hemmagjord tomatsalsa och bönröra. Hade varit skoj att testa minutkycklingen till denna maträtt.

Cecilia Bratt
7 år sedan

Jag skulle göra kycklingsallad i någon form då det är min absoluta favorit, och med två små här hemma så skulle denna kyckling passa perfekt. Håller alla tummar jag har att jag får chansen att vinna ?

7 år sedan

Vilken bra produkt! Jag skulle koka färsk tortellini, vända ner en burk créme fraiche, strimlade soltorkade tomater, en näve parmesan, lite stekta champinjoner och sen i med kycklingen. Toppa med ruccola och några varv på pepparkvarnen. Middag för en kung på 10 min?

Charlotte
7 år sedan

Jag skulle göra någon typ av smörgås/wraps då jag alltid är i farten,currydressing till är ett måste ☺

Caroline
7 år sedan

Jag skulle lägga kycklingen i wraps tillsammans med tomat, gurka, fetaost och toppa med guacamole!

Petra Henriksson
7 år sedan

Snabbt var det…. En paket kyckling, en burk keso o en avokado… lunch eller mellis snabbt som ögat..

Frida Elmgren
7 år sedan

Jag tänkte direkt kycklingsallad! En grekisk variant med Kyckling, fetaost, oliver, soltorkade tomater, pesto, champinjoner och färsk pasta till det! Mums säger jag bara!

Jennie
7 år sedan

Med Kronfågelns minut kyckling skulle jag gör en god och matig macka. Jag skulle bre en baguette med fetaostkräm sedan sallad, gurka och avokado. Jag skulle välja att go classic på kycklingen. Ovanpå detta skulle jag lägga några soltorkade tomater samt ringla lite mangor/curry dressing. Till sist skulle jag smöra locket på baguetten med fetaostkrämen, lägga på locket och sticka en tandpetare i genom. Gött så otroligt gött.

Maria
7 år sedan

Jag har två varianter med minutkycklingen. Först en klassisk Flygande Jacob och sedan en mexikansk wrap med guacamole, gurka och tacosås. Båda favoriter som går snabbt på detta sätt!

7 år sedan

Jag gör en magisk kyckling- och pestopasta toppad med färskriven parmesan! En himmelsk maträtt som går på minuten att fixa till!

Sofia J
7 år sedan

Det blir väl som vanligt hemma i vår ”mat-curlade” familj – jag brukar benämna våra middagar med tre-små-rätter. En smarrig sallad till mig, wraps till barnen och en varm omelett till mannen i huset!

Linnea
7 år sedan

Jag hade gjort en god sommarsallad tillsammans med minutkycklingen, melon, sallad, gurka, rostade pumpakärnor, granatäpple, tomater och paprika. Serveras sedan med goda grillade potatisar i folieknyten 🙂

Anna
7 år sedan

Jag hade lagat en stor kastrull god asiatisk nudelsoppa med cocosmjölk och såklart minutkyckling med smak av ceasar. Detta skulle jag servera som lördagsmiddag när hela familjen samlar för att äta tillsammans. Sedan hade jag bjudit på din centerkladdkaka till efterrätt 😉

kraam

Lydia
7 år sedan

Jag skulle ta två skivor surdegsbröd, bre ena brödet med Philadelphiaost, lägga på kyckling, avokado, tomat, ost, lite svartpeppar, lägga på andra skivan bröd och grilla i en smörgåsgrill. Servera med en god sallad. Kanongott!

Lena Katarina
7 år sedan

Jag skulle göra en supersmarrig pizza.
Först sätter jag degen och medan den jäser fixar jag toppingen som består av kyckling, smörstekta kantareller, strimlad bacon och en näve ruccola.
Sedan bakar jag ut degen till runda tunna bottnar, brer ut tomatsås (gör gärna egen, det går smidigt och fort) strör över rikligt med Västerbottensost och sist av allt på med toppingen som avslutning.
Skjuts in i en mycket het ugn – vanlig ugn, men vi har baksten, så vi har järnet på värmen – och låt den gräddas i 5-7 minuter.
Klart att servera med en god pizza-sallad (gör den gärna en dag eller två i förväg, så den får gosa till sig i kylen.)

Smaklig måltid!

Therese
7 år sedan

Jag skulle bjuda min söderstressade mamma på hennes favoriträtt. Kycklinggryta med grädde, tomat, bladspenat, paprika, vitlök och citron. Serveras med bandpasta och mozzarella ! Snabbt enkelt och fantastiskt gott.

anna
7 år sedan

Jag skulle göra bakpotatis. En röra med smetana, grönt äpple, purjolök och fetaost. Knaperstekt bacon och Kyckling.

eva a
7 år sedan

ett smarrigt recept är att göra en röra med mangochutney, cremefraiche, vitlök, persilja och knaperstekt bacon i bitar för att sedan lägga detta i bakad potatis mums mums, och en god grönsallad till.

Maria
7 år sedan

Åh äntligen något jag skulle våga mig på. Älskar kyckling, men lagar aldrig iordning det då jag är livrädd för att den inte ska bli klar och det slutar alltid med att den blir snustorr och inte går att äta :/ så vi köper bara färdiggrillad kyckling här hemma nån gång ibland bara..
Jag skulle iallafall göra min wokgryta med kyckling, CF, wokgrönsaker och curry i, perfekt middag till både pasta och ris. 🙂 Va länge sedan nu!

Cecilia
7 år sedan

Jag skulle använda kycklingen till fyllning i hemmabakade pita bröd. Förutom kycklingen är det gott med färsk babyspenat, cocktailtomater, rödlök och en god hemmagjord currydressing som fyllning i bröden. Jag använder mig av icas recept på pitabröd, vilket blir mycket gott och är enkla att göra. Perfekt att ha med på picknicken ☺

Malin Granström
7 år sedan

Jag skulle ha gjort en krämig kycklingsås/gryta med créme bonjour ost, grädde o färska örtkryddor som serveras till någon pastasort el så använder jag dem till att göra fajita. Älskar kyckling!

Sandy Le
7 år sedan

Hade använt kycklingen till att försöka göra en variant av min favoritmaträtt från Malmöfestivalen som jag ätit sen flera år tillbaks. Matståndet heter Louisiana och serverar Cajunkryddad kyckling, friterad idahopotatis och en jättegod lime- och vitlökssås.

Jk
7 år sedan

Åh för studenter med hektiska plugg- & träningsscheman låter det som en toppenprodukt! Jag ÄLSKAR caesardallad så skulle göra en sådan med citrusmarinerad quinoa och melon…mums!

Cecilia
7 år sedan

Vilken smart produkt! Jag hade nog gjort min favoritsallad med kyckling och quinoa. Först koka quinoan, och sedan när den svalnat blanda den med kycklingen, machésallad eller babyspenat, avokado, körsbärstomater, mango och en härlig vinägrett. Eventuellt steka på lite halloumi till om man vill lyxa till det. Supergott blir det!

Marita
7 år sedan

Jag skulle göra fyllning av kyckling vitlök fetaost keso salt o peppar och fylla tunnbröd. Sen riva morötter och lägga på plus färsk spenat.

Emelie
7 år sedan

Jag skulle göra wraps med tunnbröd, kyckling, salladsblad, avocado, fetaost och massor av granatäpplekärnor.

Jenny
7 år sedan

Gör såklart en cecarssallad. Såg så gott ut.

Linda Bergquist
7 år sedan

Vi älskar tortilla pizza här hemma och använder ofta kyckling då! Så jag skulle definitivt göra det med kyckling, rödlök, grön paprika, fetaost och mozzarella. EM hemmagjord vitlökssås till det sen! ?!

Jennika
7 år sedan

Mums med kyckling! Jag hade gjort en smaskig varm macka gjord på ciabatta, pesto, ost, rödlök, kyckling och tomat. In i ugnen några minuter så att allt bli varmt, knaprigt bröd och smält ost! Så gott!

Nathalie
7 år sedan

Åh jag skulle vilja laga kycklingwraps med alla dess tillbehör och även göra kycklingfylld pitabröd. Så himla gott! Då jag börjat få upp ögonen mer och mer för matlagning så skulle det vara kul att få testa på något sånt här!

7 år sedan

Åh jag skulle göra en god paj med minut-kyckling, soltorkade tomater, allerums prästost och oregano! Mums 🙂

Sara
7 år sedan

Då jag har IBS och varken kan äta rött kött eller laktos så blir det mycket sallader och omeletter när jag vill ha nåt snabbt och lätt och denna hade ju passat utmärkt till båda!

Frida
7 år sedan

Kycklingwrap med massa olika sorters grönsaker och en kall chilisås att ringla över, mums!

Anna Berg
7 år sedan

Jag hade nog blandat kycklingen med en fräsch sallad, gjord på ruccola, tomat, gurka, paprika, sockerärtor, avokado och fetaost. Sen lagt allt i antingen pitabröd eller tortilla bröd. Sist hade jag ringlar över en balsamico. Snabbt, gott och mycket smidigt.

Louise
7 år sedan

Jag hade nog lagat en fläskpannkaka men ersatt fläsket med kyckling.tror det skulle passa bra!:)

Beatrice
7 år sedan

Skulle nog göra en tapas kväll till familjen, med olika skålar, där det finns sallad tomat paprika majs gurka och rödlök och värma tortillabröd till så får alla plocka det de vill i salladsväg och till det gör jag en salsa med kycklingen i-mums

Jessica Melgar
7 år sedan

Wow!
Gott. Skulle koka färsk pasta blanda ihop pesto( helst egen ) och créme fraiche som en sås som jag vänder ner i pastan.
Rosta prosciutto skivor på plåt i ugnen så de blir läckert crispiga. Lägg dessa på pastan och Strössla över kycklingen när anrättningen är klar.
Servera med en god tomatsallad lovar att det är mums!!!!

Rebecca Johansson
7 år sedan

Jag skulle gjort varma surdegstoast i toastjärn. Ta två skivor surdegsbröd och smöra dom. Lägg sedan på hackade soltorkade tomater, minutkyckling och massa mozzarellaost. Grilla sedan gyllenbruna i järnet. Servera med en god sallad, enkelt och gott!

Therese Lönnroos
7 år sedan

Kycklingsallad med pestopasta!? Bra att ta med till stranden!?

Matilda Alsterberg
7 år sedan

Åh dessa skulle jag använda istället för färdiggrillad kyckling när jag gör Flygande Jakob. Perfekt ju!
Bara att röra ihop såsen av kokosmjölk (eller grädde) chilisås och lite curry, fräsa till bacon och sedan komponera ihop allt och toppa med bananer och jordnötter innan den åker in i ugnen. Godaste vardagsmaten, och så enkelt med färdiglagad kyckling!

Josefin Persson
7 år sedan

Jag skulle inte lagat något alls utan överlåtit det till min dotter på 10 år. Hon tycker om att laga mat och vill lära sig mer men vågar sig inte riktigt på kycklingfiléer. Kanske detta skulle kunna blivit en väg till att lära sig kycklingrätter. Mums- undrar vad hon hade lagat till sin kära familj med denna vinst??

Nästa inlägg

Dubai Mall

86
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x