Nutellacheesecake

Redan fredag igen och då letar ni kanske tips på goda efterrätter till helgen nu.  Här kommer då en ljuvlig nutellacheesecake som du lätt slänger ihop. Jag blev inspirerad av tidningen hembakat, men ändrade om i receptet. Detta är en goding som jag tycker ni ska prova till helgen. Så krämig och galet god.

IMG_7613 IMG_7711 IMG_7713

Det här behöver du :
200 gram digestiv
50 – 75 gram smält smör
400 gram nutella
300 gram philadelphiaost
1 nypa salt

hackade hasselnötter

Gör så här:
Mixa digestivkexen och rör ihop med smöret.
Platta ut denna digestivblandning i en rund form med avtagbara kanter. Rör ihop philadelphian med nutella och flingsalt. Rör tills smeten är väl blandad. Fördela ut över digestivbotten och strö över finhackade hasselnötter.
Ställ i i kylskåp ( ej frys ) i minst 5 timmar innan servering.

Mums

0
Prenumerera
Notis om
14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Mmm vad gott det ser ut!

Anne
5 år sedan

Åh! Vad gott det ser ut! Har planerat (och inhandlat ingredienser) att baka päronsmulpaj med kardemumma i helgen, så denna ska jag baka och ha till påskfikat nästa helg istället! 🙂

Tina
5 år sedan

En fråga som inte rör detta inlägg! Dina potatismuffins, hur många räknar du per person?

Caroline
5 år sedan

En fråga: I icas plocksallad finns enkrispig hård broccoli, har du någon aning om hur man får den så?

Petra
5 år sedan

Hej Jenny! I dessa Nutella debatt tider har du något bra recept på egen Nutella/nougatkräm utan palmolja?

jennysmatblogg
Reply to  Petra
5 år sedan

Nej tyvärr inte än. Men det finns en ekologisk variant utan palmolja 🙂

Emmelie
Reply to  Petra
5 år sedan

Testa att göra egen. Farligt enkelt. ☺
Gjorde på hasselnötter, kakao, kokosolja och stevia.

Anki Johansson
Reply to  Emmelie
4 år sedan

Hej !
Det där vart jag intresserad av ! Har du ett mer detaljerat recept ?

MVH / Anki Johansson

Johanna
5 år sedan

Hei Jenny,
Jag gillar verkligen din blogg och dina recept. Men det är en sak som slår mig varje gång jag går inn på sidan (via PC eller mobil) och som inte är speciellt användarvänligt. Toppbilden på sidan täcker i princip en hel skärmbild och man blir tvungen att scrolla långt innan själva inläggen visas. Bilden är iofs fin men kanske lite väl onödigt stor? Inte menat som kritik men en liten hjärtesuck från en trogen användre 🙂

5 år sedan

Mmmm, det vattnas i munnen 🙂
Måste prova!

Melisa
5 år sedan

Hur länge kan den stå i kylskåpet?

Sofie
5 år sedan

Mums! Ska testas! Vad kan tänkas vara gott ovanpå istället för hasselnötter? Tänkte göra denna men sambon är inte glad för hasselnötter.

anonym
4 år sedan

Kan denna förvaras i frysen? tänkte göra den någon vecka innan studenten och frysa in den för att sedan ta fram den, funkar de’?

Andreas
4 år sedan

Jag älskar detta recept så mycket att jag har gjort det 4 gånger. Är oerhört tacksam att du lagt ut detta, Jenny! Så simpel och så god <3
Jag har faktiskt förfinat receptet en aning och vill gärna dela med mig lite tips: Lägg till protein-havregryn (lite mer krisp i dom än i vanlig havregryn) och smulad pepparkaka till cheesecakebotten. Kompensera med mera smör för att inte få alltför smulig botten. En variant som passar bra nu till juletider också tack vare pepparkakan =)

Nästa inlägg

Påskfint hemma i stan

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x