Västerbottenbiffar

Ny vecka & nya recept, jag har provade många goda förra veckan som kommer dyka upp här denna veckan, så håll utkik för middagsförslag. Igår efter den spännande innebandymatchen så fick Nomi välja maten. Och hon är ingen taco-tjej, utan hon valde ostfyllda biffar, med brunsås & potatis. Gott med husmanskost.

IMG_7206

IMG_7210För 4 personer: 
650 gram nötfärs
2 msk oxfond
1/2 tsk salt
1 bit västerbottenost

brunsåsen: 
steksky
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärsgele
maizena
salt

Gör så här:
Skala & koka potatisen.
Ställ ugnen på 225 grader. Dela osten till 1*1 cm ostkuber.
Rör ihop köttfärsen med fond & salt och forma till biffar. Gör en grop i mitten med tummen och tryck ner en bit ost. Lägg i ugnssäker form och ställ in i ugnen. Gör under tiden såsen, får du steksky från biffarna, sila ner den i en kastrull, vispa upp med vatten. Mät i fond, soja och låt det sjuda upp. Smaka av såsen med salt & svartvinbärsgele.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens. Biffarna tar cirka 15- 20 minuter i ugnen.

Smaklig spis

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Åh vad gott det lät, ska genast prova 🙂

8 år sedan

Mm, ser gott ut!!

Marielle
8 år sedan

Åh vad gott det där såg ut!
Måste fråga, apropå västerbotten. Kan man frysa in en västerbottenpaj och ta fram den till en buffe som vi ska ha på lördag. Om jag tex gör den onsdag. Går det att frysa in den och ta fram och värma den på lördagen eller blir den tråkig då?

jennysmatblogg
Reply to  Marielle
8 år sedan

Jag hade gjort den dagen innan 🙂 Den kan serveras både kall & ljummen.

Nästa inlägg

Country Dreams

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x