Kladdkaka i påsk


Hej hej

Brukar ni baka något särskilt till påsk? Tipsa mig gärna, skulle vilja prova lite nya påskbakelser.
Här har vi en ljuvligt färgglad kladdkaka till som skulle passa fint till påskfikat.  Det är en blandning mellan kladdkaka / silviakaka och kärlesmums.

Kärleksmumskladdka ❤️???

IMG_6208
Det här behöver du:

4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

Till toppingen:
50 gram smör
1 tsk pressad citronsaft
1 äggula
2 1/2 dl florsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen. Ställ in i mitten på ugnen och grädda kakan i 20 – 25 minuter. Låt kakan sedan svalna i kylskåp i fyra timmar.

Toppingen gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, florsocker & äggula. Garneringen ska vara rätt tjock och trögflytande. Tillsätt mer florsocker om så behövs.

IMG_6174 IMG_6184

11

21 responses to “Kladdkaka i påsk

  1. Sofia skriver:

    Gjorde muffins med grön frosting och gula små kycklingar på till förra årets påskfirande. Har också gjort prinsesstårta med grönt lock och påskliljor i sockermassa. ?

  2. Linda Persson skriver:

    Hej!

    När du gräddar på 175grader, använder du varmluftsugn eller vanlig över/under värme?
    Mvh, Linda

    1. jennysmatblogg skriver:

      vanilg över och under 🙂

  3. Julia skriver:

    Vi brukar göra en kladdkaka med pastelliga marsipanägg! Mmmm

  4. Linda skriver:

    Ah så härligt påskglad den såg ut. Den lär nog gå hem hos min familj i påsk =) Tack för tipset. Var kommer det fina turkosa fatet ifrån?

  5. Jeanette skriver:

    Har du gjort den jär fast i långpanna nån gång?

  6. Linda skriver:

    Denna måste jag testa å göra en dag, ser så himla god ut ?

  7. Susanne skriver:

    Till påsk brukar vi göra chokladmaränger som man trycker ner i mitten så att det blir en grop i mitten och sen häller man i typ lemon curd , gjord på äggula, kondenserad mjölk och lime, så att det ser ut som ett knäckt ägg 🙂
    Rekommenderas verkligen för det blir perfekt balans mellan marängen och curden.

  8. Bea skriver:

    Men åhh, jag kommer bli så fet nu när jag har hittat din blogg. Bättre än alla kokböcker jag har läst <3

  9. Alva skriver:

    Dammsugare fast med en liten twist! Innehållet gör jag som vanligt fast smaksätter med citron eller apelsin istället för punch, alternativt citron eller apelsinsmak rakt igenom. Utseendet ändrar jag med olika färger på marsipanen (grön, rosa, gul) samt med vit choklad istället för ljus eller mörk! 🙂 Supergott och fint!

  10. Sofia skriver:

    Ser supergod ut, måste testas till påsk. Tror du det blir gott även utan citronsaft? Kan man kanske ta ngn annan smaksättare, isf har du ngt förslag?

  11. Therése skriver:

    Såg riktigt gott ut 🙂

  12. Johanna skriver:

    Hej Jenny!!! Jag har en frågan ang kladdkaka här till påsk såg jätte god ut o följer mkt av dina recept men jag har en frågan ang glasyren. Sätter man på den efter att kladdkakan stått 4 timmar i kylen eller är de direkt på o vara i 4 timmar du menar ? Mvh / Johanna

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går bra vilket som. Jag lät min kaka svalna innan 🙂

  13. Eva skriver:

    Underbart god! Tänkte göra den på långpanna – går den att frysa?

  14. Christin skriver:

    Min kladdkaka blev jättelös trots att jag följde receptet.. Stämmer verkligen 20-25 min i ugnen, el ska den vara lös när man ställer in den i kylen?

  15. Sofia skriver:

    Hur vet jag om Det ska vara 20 eller 25 min? Vad ska jag gå efter när den ska tas ut.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den ska ha stannat runt kanterna men vara dallrig i mitten 🙂

  16. Jessica skriver:

    Hej
    , hur många personer ca är denna till ?mvh Jessica

    1. jennysmatblogg skriver:

      8 personer 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »