LCHF Kyckling

Hej igen,

Vi ska snart dags att åka in till Kalmar, vi ska fira barnens farmor som fyllt 60 år. Det ska vi fira genom att gå ut och äta på någon trevlig restaurang. Fast innan vi åker ville jag titta förbi med ett gott LCHF-tips. Nästan helt LCHF-vänligt iallafall.

IMG_6089
Såsen är inte helt lchf, med tanke på chilisåsen. Men så god!

För 2 personer: 
2 stora kycklingfileer
smör
salt + paprikapulver
sesamfrön
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika

Såsen: 
1 dl creme fraiche
1/2 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås
salt & peppar

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Dela kycklingen i mindre delar. Stek den i smör med salt, paprikapulver & sesamfrön. Klyfta lök & paprika I en annan stekpanna fräser du på löken tills den blir glansig, klyfta paprikan och fräs på till du stekt den al dente. ( Mjuk paprika tycker inte jag är gott , utan fräser bara på den lite grann ) Serveras sedan genast.

Mumsigt!

IMG_6085 (2)

1

4 responses to “LCHF Kyckling

 1. Djurfamiljen skriver:

  Vi provade din parmesanpanerade kyckling med potatismos och fetaostkräm och den var grymt god 🙂 Kommer absolut göras igen. Sambon är rätt kräsen när det gäller kycklingrätter men han satt och sa mmmm va gott flera ggr när vi åt! *Tummen upp*

  Vill tipsa om en tävling jag har på bloggen där man kan vinna ett paket fyllt med saker till sin katt 🙂
  http://djurfamiljen.se/

 2. Johanna skriver:

  Har läst din blogg ett tag och det skulle vara kul om du ville skriva lite om din bakgrund och familj. Hur gammal var du när du och din man träffades och hur gammal var du när du fick barn? Vart kommer mat- och bakintresset ifrån? Kram!

 3. Tobbe skriver:

  Ica Gott Liv har en chilisås som det är lite mindre socker i. Rekommenderas! Med den blir såsen helt LCHF-okej, i alla fall enligt mig 🙂
  Det större problemet med den här rätten är mängden lök och paprika. Ta en halv lök och skippa den röda och gröna paprikan. Lägg till lite babyspenat i stället.

 4. Isabel skriver:

  de här var såå gott! Sambon som oftast är kräsen totalälskade det också 😀 ska göras fler gånger! så enkelt men så gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *