Vegetarisk pasta med krämig svampsås

Godmorgon,
Här är klockan tjugo i elva och vi har precis kommit tillbaka från frukosten. Måndag idag, och det innebär ny vecka och massa nya recept!  Sen ser jag att ni har många frågor kring bokning / hotell och resa vi är på nu. Det är roligt, och jag kommer att svara på dessa så fort jag kommer hem.

Idag blir det vegetariskt tips eftersom det är måndag. Roligt att ni gillar köttfria måndagar.  Och ni får gärna tipsa mig om era bästa och godaste vegetariska måltider. Alltid roligt att variera sig.

IMG_4230

För 4 personer
färsk pasta ( fylld med te.x ost )
1 ask med champinjoner
1 liten gul lök

Ostsås: 
5 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/4 –  1/2  dl vetemjöl
50 gram smör
1/2  dl riven ost
riven muskotnöt
1 tsk kinesisk soja
salt och peppar
ev. 1-2 msk chilisås

Gör så här
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Gör sedan ostsåsen.
Hetta upp en stekpanna med smör, klyfta svampen ner i pannan tillsammans med den finhackade löken. Fräs tills den får gyllene färg och vänd sedan ner ostsåsen.
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda ner detta i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, blandar i det också medan såsen sjuder. Använd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt och 1 tsk kinesisk soja. Salta och peppra och vänd ner lite chilisås, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält. Häll sedan ostsåsen över svampen och låt sjuda ihop.

Serveras genast!

1

6 responses to “Vegetarisk pasta med krämig svampsås

  1. Nora skriver:

    Tipsar med två av mina favorittrecept 🙂
    Soppa med udonnudlar:http://alltommat.se/recept/soppa-med-udonnudlar-och-shiitakesvamp/

    Kikärtscurry med jordnötssmör: http://mobil.dn.se/mat-dryck/recept/kikartscurry-med-jordnotssmor-och-lime/

  2. Beatrice skriver:

    Ser fantastiskt gott ut! 🙂

  3. Magnus skriver:

    Skulle det funka med lite bladspenat i på slutet?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Låter jättegott iallafall 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *