Het räkgryta

Idag är andra dagen som Ulrika är här & fotar hos mig. Det är fullt ös kan jag lova, och så roligt. Vi ska fota klart ett par grejer till innan vi ska ge oss iväg till stan för lunch. Till er som kikar förbi här för lunch eller middagstips kanske detta kunde vara något?

IMG_4542
Räkgryta för 2:
500 gram stora räkor (med skal)
olivolja
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
10 champinjoner
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
chiliflakes
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk chilisås
salt

Serveras med pasta

Gör så här:
Skala räkorna och lägg undan. Skiva champinjonerna & finhacka lök & vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja, fräs den finhackade löken, vitlöken & champinjonerna tills de fått en glansig och vacker färg. Strö över valfri mängd chiliflakes, alt. cayennepeppar. Strimla paprikan och vänd ner i panna tillsammans med crème fraîche & chilisås. Låt sjuda upp och smaka av med lite salt & ev mer cayennepeppar. Ta bort från plattan och vänd ner räkorna.

Serveras genast.

IMG_4559

1
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Riktigt bra tips för min del, jag alltid slår till med Pasta Bolognese eftersom jag inte kan några andra pastasåser OCH dessutom älskar jag räkor.

Ha en riktigt fin och solig dag!

Inredningshjälpen/A

8 år sedan

Ser jättegott ut! 🙂

8 år sedan

Låter supergott!! Jag testade en ny kräftpasta häromdagen som var så god oxå… gott med skaldjur. Ha en fin dag Jenny :))

8 år sedan

Ser extremt smaskigt ut! Älskar räkor själv…lite farligt med tanke på att fiskebilen står 50 meter ifrån huset där jag bor 😉

8 år sedan

Riktigt fin blogg! Håller själv på att utbilda mig till kock! Din blogg ger mig inspiration, hoppas ni vill checka in min blogg och kanske ge mig tips för vad jag kan förbättra!

Ida
8 år sedan

Mums detta ska jag testa ^^

Nästa inlägg

Grekisk sallad

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x