Tredje dagen på Koh Lipe

Hej hej
Jag har suttit och försökt ladda upp bilder i nästan tre timmar nu, men nu börjar det fungera. Idag gick vi efter tips vi fått från er läsare. Vi promenerade bort till slutet av Sunset beach, och fortsatte där vägen tog slut. Där vi kom till den gulligaste stranden av dem alla.

IMG_3004

Vi gick förbi denna lilla steniga strand där vi badade & snorklade. Landkrabbor stora som tennisbollar, och barnen jagade dem utan att hinna ikapp dem.Sen hittade vi detta hänget nedan, med potatismjölssand och turkost vatten & så söta hundar att man bara vill adoptera dem allihopa. Vi hängde med en hund som vi döpte till Bosse idag. Så snäll och busig, och han jagade bollar som aldrig förr. Vi hade gärna adopterat honom, och det var med en tår i ögat vi lämnade honom, iochför sig nymatad och med rent vatten men hur går det sen?  På Koh Lipe finns det mycket herrelösa hundar , medan koh phi phi har mängder av hemlösa katter.

IMG_3038

Barnen har köpt hundmat och vatten och matat hundar. Som djurvän gör det ont hjärtat att se dem gå hungriga. Och för den hundrädda kanske det inte är rätt ställe att åka. Även om alla hundar vi mött har varit väldigt snälla, och tillgivna.

IMG_3017

Över badplatsen hittade vi trevligaste middagshänget, Serendipity. har ni vägarna förbi så kom hit. God mat, mysig liten strand och trevlig personal. Finns några fåtal rum att hyra här, men de är rätt så dyra tror jag.

Vi beställde in Red Curry gryta med kyckling, fräscht och gott!
IMG_3062

Innan vi promenerade hemåt längst stranden! Koh Lipe är så vackert, att jag rekommenderar det till alla.
Turkost hav, vita ständer och mysiga restauranger. Paradiset.

Imorgon blir det en ny strand, som vi blivit rekommenderade av några på stranden, ni kan läsa mer om det imorgon.

IMG_3019 (1)
På återseende min vän

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Michaela
8 år sedan

Koh Lipe är verkligen hur fint som helst!
Jag var på Koh Lipe för fyra år sedan och då bodde vi på Sunrise beach i enkla bungalows precis vid stranden där man vaknade på morgonen av att solen gick upp. Mitt emot Sunrise beach ligger en liten liten ö som man kan hyra kajak och paddla ut till. Den lilla ön är perfekt att snorkla runt plus att det finns en liten strand ifall man vi vara ifred 🙂

Annika
8 år sedan

Det ser helt fanastiskt fint ut! Vi har bokat resa till Koh Lanta, men nu känns det som att vi kanske borde åka till Koh Lipe istället… Finns det några fördelar med att åka till Koh Lanta?

Paula
Reply to  Annika
8 år sedan

Annika, det går ju att göra en ”avstickare” till Koh Lipe från Koh Lanta om ni skulle vilja? Speedboat tar 3 h el Tigerlinefärjan 5,5 h. Annars är ju Koh Lanta underbart enligt mig, särskilt Klong Nin ;-)..

Annika
Reply to  Paula
8 år sedan

Tack, skönt att höra att Koh Lanta kanske inte är helt fel ändå. ?

Agnetha
8 år sedan

Åker ni charter eller har ni komponerat ihop resan själva?

8 år sedan

vi planerar att resa till Thailand tre veckor kommande november så att läsa alla dina tips är underbart ! Jag längtar.

Ha en fin dag !

Nästa inlägg

Kycklinggryta a la Thai

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x