Vår andra dag på Koh Lipe

Hej där hemma,

Ni ska veta att jag tappert kämpar med att få upp alla inlägg & bilder här ifrån Koh Lipe. Tyvärr är Wi-fi:t väderlöst på denna vackra ö, och bilderna står och tuggar utan att ladda upp. Men nu verkar det fungera *håller tummarna*

IMG_2970

Idag blev det ett besökt till Pattayabeach, där vi tänkte hyra en bananbåt för snorkling.
Men sen insåg vi att korallreven & alla fiskarna fanns direkt från stranden så vi struntade i att boka något. Vi traskade bort till affären och köpte bröd istället, tänkte att alla gillar väl bröd. Och om fiskarna gjorde, vi såg hur många som helst!

IMG_2976

De häftigaste var alla ”Nemofiskar” som simmade runt anemonerna, precis som på filmen.
Nomi & Melvin var helt lyriska 🙂

IMG_2984 (1)

Efter att ha snorklat, solat & badat så blev det lunch och sedan badade vi solade och snorklade lite till.
koh Lipe är verkligen magiskt vackert, kanske mycket longtailbåtar på sina platser – men vi undvek dessa ställen. Jag hade hört att det blivit rätt mycket turister nu på Koh Lipe, men jag förstår det – det är ett Paradis här. Åk hit om ni har möjlighet.
Det är en hel del turister, men inte alls lika mycket som på de andra ställena i Thailand. Och stränderna de är kritvita och de bländar nästan.

Efter en heldag på stranden promenerade vi walking street hem, men stannade till för lite shopping, mat & bara kolla folket.
Man blir alltid hungrig när man går här, det doftar grillad kyckling, majs & barbecue, och alla dessa mumsiga bananpannkakor.

IMG_2996

Sedan har vi hittat en liten mysig ”bio-salong” Här sänder de filmer varje kväll, både barnfilmer & senare på kvällen lite actionfilmer. Jättemysigt häng med trevlig personal, tycker jag. Man saknar lite att kolla på film när man är utomlands så här länge, det finns ju inga filmer alls på tv:n och datorn fungerar inte att titta på då wi-fi:t inte fungerar.
Så detta stället var toppen, och mysigt att sitta på golvet.

IMG_3001

De säljer både popcorn, dryck & andra snacks. Men ta plats i tid, det blir nästan alltid fullsatt.
Bilden är tagen på dagen, bara för att ni ska se hur det ser ut 🙂

IMG_3002

Imorgon har vi inga jättestora planer, men det blir en ny strand och förhoppningsvis lika vackert väder då.

Hoppas allt är bra med er där hemma! Roligt att läsa några rader ifrån er, även om jag inte alltid hinner svara.

På återseende imorgon 

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
8 år sedan

Vilken strand och vilket vatten!! Dit skulle jag vilja åka nästa gång jag ska till Thailand. Jag och min familj kom hem från vår Thailandssemester i dag, vi har varit vid Rayong. Jättehärligt det med, god mat, sol och ljumma bad. Enda smolket i bägaren är att jag fått bett av sandloppor! Hela kroppen är full av bett som kliar så jag håller på att krypa ut skinnet men nu har jag varit på Apoteket så jag hoppas att det ska bli bättre snart. Tack för bra recept och restips! Ha en fortsatt skön semester.

Anna Johansson
8 år sedan

Koh Lipe är fantastiskt
Var där i våras & är väldigt sugen på att åka tillbaka. Har du tips på bra boende? Bodde vid Sunset beach sist
Njut!!

Bea
8 år sedan

Koh Lipe är underbart! ? finns en bar som heter Happy Vibe Bar som är supermysig! Soffor, bar & bra musik!

Josefine
8 år sedan

Hej. Koh Lipe är en fantastisk ö. Var där förra året och vill bara tipsa om att ta sig till hotellet/restaurangen Serendipity som ligger så långt åt höger som man kan komma på Sunrisestranden. Där finns en pytteliten strand som är helt magisk. Sanden känns som potatismjöl. Man går iförbi ett hotellområde och en restaurang som först ser ut att vara allra längst bort på stranden för att komma dit. Vi var ibland alldeles själva på denna lilla strand vilket verkligen kändes som paradiset. Tack för en inspirerande blogg.

Anna
8 år sedan

Hej!

Jag tycker jättemycket om din blogg, men det är så svårt att läsa texten när den är så ljus mot den vita bakgrunden. Jag har förstorat upplösningen men det är fortfarande svårt att läsa.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa!

Åsa
8 år sedan

var bor ni? Ser fantastiskt ut, vi åker till Lanta i februari o tänkte ta en tripp till Lipe!!

Nathalie
8 år sedan

ser helt underbart ut vill genast åka dit men sak till kroatsien i sommar för första gången och vi ska bila för min pappa är flygrädd så jag kommer åka igenom en massa olika länder få nöja mig med det men jag vill absolut åka till koh lipe nästa gång jag åker utomlands.

Jag kom in på din blogg av en slump via facebook oj vd goda dina recept ser ut har inte provat men ska nog göra det. jag tycker speciellt att det är kul att läsa om den här resan din vardag har jag inte läst så mycket eftersom jag precis hittade din blogg men tror att jag kommer gilla det lika mycket.

Mio
8 år sedan

Hej!
Vilken underbar resa ni gör!! Gillar din blogg och all god mat. Vilket hotell bodde ni på på Koh lipe? Eller vad kan du rekommendera

Caroine
8 år sedan

Hej!
Snälla Jenny ni verkar bo bra, vi sitter nu och letar boende som en galning på koh lipe, vilket hotell bor ni på? Vore så bra o veta ett hotell som är bra. Har själv 2 barn som ska med.

Jenny
5 år sedan

Hej.
Jag är jätte intresserad av att få boende tips från både Lanta och Lipe 🙂 var bodde ni? Tack för fina bilder

Nästa inlägg

Pasta- & köttfärssoppa

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x