Lax i hummersås med pasta

Hejsan,

Kikar igenom alla bilder och inlägg, och ser att jag har massor av nya maträtter jag provat som kommer matas ut här nu den närmaste tiden. Vissa gånger blir det mycket kakor / godis. Men nu blir det mycket middagsmat & en hel del billiga middagar eftersom det är Januari. Men nu lördag it is, och jag tittar förbi med ett gott laxtips.  Detta är en ljuvlig pastarätt med lax & hummersås. En utmärkt lördagsmiddag med få ingredienser & ytterst lite ansträngning. Barnen gav det 9 av 10 stjärnor, mycket väl godkänt med andra ord.

IMG_1120

Det här behöver du till 4 personer:
Pasta till 4 personer
smör
1 finhackad gul lök
4 portioner lax
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
1 kruka finhackad dill
2 msk hummerfond
2 msk pressad citronsaft
salt + citronpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Dela / skiva laxen smått. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken mjuk. Vänd ner laxen och fräs runt några minuter tills den är nästan helt klar. Vänd ner crème fraîche, grädde, dill, fond, citron och låt sjuda upp. Smaka av med salt och citronpeppar.

Vänd ner såsen med pastan och servera.


lax pastqa

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sita
8 år sedan

Kan man alltså använda fryst lax man kan köpa (tinad förstå) eller ska man ugnsbaka den först? Mvh

Gabriella
8 år sedan

Mycket god lördagsrätt! Gjorde lite extra sås (till 500 g rigatoni) vilket blev perfekt. Lättlagat, snabbt och lyxigt i sin enkelhet:)

Sita, jag förstår inte riktigt din fråga. Jag själv använder alltid fryst lax när jag lagar mat, bara tinar den snabbt innan jag tillagar den på normalt vis.

annika karlsson
8 år sedan

varför grädde och creme freche i all mat ???

Nästa inlägg

Ryssröra i mjukt bröd

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x