Triss i julgodis

Triss i julgodis

Daimgodis
daim1

Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker

Garnering : 200 gram mjölkchoklad

Gör så här :
Koka upp grädde, socker,och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet” (D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
För  jag vill inte att godiset ska bli jättehårt – utan föredrar att  det bara blir segt.
Och då drar du bort kastrullen från plattan.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och bred den sedan över kolan .

Låt svalna lite innan du skär i lagom bitar. Men den ska inte hunnit bli kall!

Kanelkola
IMG_7782

Du behöver :
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl strösocker
2 tsk malen kanel

Gör så här :
Koka upp grädde, socker och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
(D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
Då drar du bort kastrullen från plattan och rör/pudrar  ner kanelen och rör
om så att det plandar sig ordentligt.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp och skära kolan i bitar.

Ställ kallt i ca 30 minuter innan du skär den.

Mintkola
mintkola

Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
3 msk kakao

Garnering : ca 20 25 after eight bitar.

Gör så här :
Koka upp grädde, socker, kakao och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
(D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula ) Då drar du bort kastrullen från plattan. Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på. Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar. När du hällt upp kolasmeten så placerar du ut after eight bitar över hela kolan, och efter ca 1 minut så kan du lätt smeta ut chokladen över hela kolan till ett jämnt lager. Låt svalna innan du skär i lagom bitar.

 

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämig lövbiffsgryta med bulgur

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x