Recept på Mintkyssar

Detta är en riktig gammal klassiker som jag faktiskt aldrig bakat tidigare. Receptet lånade jag från Ica.se. Det vart busenkel att baka & smakar sådär mintigt fräscht.

IMG_1560

Det här behöver du till 25-30 st:
1 äggvita
6 droppar pepparmintolja
3 1/2 dl florsocker
50 gram mörkchoklad

Gör så här:
Vispa äggvitan fast & fluffig. Och rör sedan ner pepparmintoljan. Häll ner florsockret och vispa till en smidig smet. Spritsa eller klicka ut till tunna kakor på ett bakplåtspapper. Låt torka över natten i rumstemperatur. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och klicka / spritsa ut en droppe på varje kaka. 

1
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karolin
8 år sedan

Hur förvarar man dessa och hur lång är hållbarheten? 🙂

8 år sedan

Nostalgi och barndomsminnen absolut!

Nina
8 år sedan

Jag testade detta recept igår morgon men dom vill inte stelna, har du något tips på vad jag kan göra så att dom stelnar nu när jag redan gjort dom ? Tack på förhand!

jennysmatblogg
Reply to  Nina
8 år sedan

Blir de hårdare om du låter dem torka en dag till kanske?

Sara
7 år sedan

Hur förvarar du dina mintkyssar? När mina hade torkat så la jag dem i en plastburk och sen hade de mjuknat och var bara en enda mjuk deg. Vad ska man förvara dem i för att de ska forsätta vara torra och bra?
/Sara

Nästa inlägg

Ni hänger väl med?

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x