Vegetarisk panna

Försöker ni också ha köttfria måndagar ?
Tänk om alla gjorde det en dag i veckan, då skulle köttkonsumtionen minska något enormt. Och vegetarisk mat är god, så det är ju faktiskt inte så att man måste pinas. Och jag tar gärna emot fler bra vegetariska recept från er, alltid roligt när ni vill dela med er.

Här svängde jag ihop en panna med grönsaker & vegetarisk färs. För en helt vegansk rätt väljer du bort såsen. IMG_1659vegetarisk middagTill 4 personer
pärlcouscous för 4 pers
grönsaksbuljong
smör
1 finhackad lök
1/2 pkt med vegetarisk färs
2 tomater
1 burk med majs

Kall sås: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 pressad vitlök
1 msk chilisås
salt + peppar
cayennepeppar

Gör så här:
Rör ihop den kalla såsen och ställ kallt.
Koka couscousen enligt anvisningar på förpackning tillsammans med en grönsaksbuljong. Under tiden fräser du upp löken med smör, vänd ner färsen och hackad tomat samt majs. Rör om tills allt är genomvärmt , häll bort vattnet från couscousen & rör ner i pannan. Klipp över lite färska örter och servera.

 

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Matilda
8 år sedan

Vilken chilisås använder du? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Matilda
8 år sedan

Heinz 🙂

Ida
8 år sedan

Vår 17-åriga dotter är vegetarian så hon letar upp och introducerar oss för mycket olika vegetariska recept.

8 år sedan

Åh pärlcouscous det har jag aldrig testat, tack för ännu ett härligt tips!

Kram

Inredningshjälpen/A

Evelina
8 år sedan

Ser jättegott ut! Dock tycker jag det är värt att uppmärksammans att de flesta vegetariska substituten innehåller soja. Sojaodlingarna är bland de mest skadliga för vår miljö och skövlar otroligt mycket mark, vilket leder till att även djur dör. Så att äta vegetariskt leder inte alltid automatiskt till att det är bra för miljön .

Anna
Reply to  Evelina
8 år sedan

Dock så går ju en stor mängd av sojan till matning av kossor till exempel, och när du äter soja så är det fortfarande inte ett dött djur du har på tallriken. Jag anser inte att soja är det bästa vegetariska alternativet men om man endast använde sojan som produkter och inte till matning av djur så är det inte lika dåligt som nu.

Viktoria
Reply to  Evelina
8 år sedan

Tack Evelina, för att du delar med dig! Precis som Jenny försöker jag lära mig mer vegetarisk matlagning och hade ingen aning om sojabönornas inverkan på miljön. Nu ska jag läsa på!

8 år sedan

Hej!
Vart kan man köpa pärlcouscous?
Vanlig matbutik?

jennysmatblogg
Reply to  Marie
8 år sedan

Jag köpte min på Ica, tror den finns alla de lite större matbutikerna.
Riktigt gott att ha i sallad också.

Caroline
8 år sedan

Jag har precis startat man och två barn på en mer vegetarisk bana. Hittills är favoriterna tomatsoppa med balsamico, quinoa burgare med chilidressing och sötpotatis pommes frites, lins bolognese (Barnen älskade denna) och Fried rice! Lite inspiration kanske? 🙂

Åsa
Reply to  Caroline
8 år sedan

Åh linsbolognese, hur gör du den??

Caroline
Reply to  Åsa
8 år sedan

Precis lika som medvanlig bolognese fast linser (röda) ist för köttfärs. krossade tomater, lök, vitlök, grönsaksbuljong, champinjoner. Lite som man vill 🙂

Jenny
8 år sedan

Jag har också försökt äta mer vegetariskt nån eller några dagar i veckan. Jag har gjort biffar av broccoli och ost och även biffar av kikärtor och broccoli. Jättegoda! Det bästa var att barnen åt!

katarina
8 år sedan

biffar med 1 pkt kikärtor, 2 st riven morot, 1 riven gullök, 4 små finhackad tomat, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 st ägg, ca 2 msk ströbröd & 2 msk sesamfrön. kryddade med vit/svartpeppar, flingsalt, 1-2 tsk sambal oelek, rejäl näve färsk basilika, lite rivet citronskal/pressad citron, 2 msk grön pesto & 1 dl lagrad parmesan. brukar forma & låta de stå och vila en stund och därefter vända i 1 uppvispat ägg. panerar med en blandning av riven kokos/citronzest & steker på medelhög värme tills paneringen fått fin färg. passar till de flesta tillbehör, men favoriter är avokado/halloumisallad eller potatismos med varm phiadelphia/sambal oelek sås! 🙂 receptet räcker nog 4 personer beroende på hur mycket/lite man äter 🙂 tack för alla fina recept och inspiration! har följt din blogg på många år.

8 år sedan

Jag försöker också få in mer vegetariska alternativ hemma. Mina favoritrecept är zucchinibiffar med parmesan och hemmagjord falafel. Mat är min passion och har nyligen startat min egen matblogg, så tack för en bra och inspirerande blogg Jenny! 🙂

8 år sedan

Vilken god & inspirerade mat, speciellt när det e enkelt och gott.

8 år sedan

[…] Vill ni ha fler tips så kolla in Facebook där uppdateras med flera veckomatsedelar Måndag Vegetarisk panna  Tisdag Laxpasta med hummersås Onsdag: Kasslergratäng med smak av pizza Torsdag Kycklingburgare […]

Nästa inlägg

Veckomatsedel

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x