Helgbukett och boktips

Hej hej, 

Startade dagen med god frukost och en färgglad bukett med rosor på bordet. Ikväll står det ännu ett julbord, nu med släkten på Jonathans sida ! Det är tur att vi bokat in flera julbord detta året så vi verkligen hinner tröttna på julmat innan vi åker. Julskinka har vi griljerat & ätit 4 stycken, so far. Så skinksmörgås med senap börja jag känna mig färdig med hehe… Vi bokade de sista hotellen för Thailand igår och nu är det snart dags att börja packa också. Något jag hade uppskattat är lite boktips från er, är det någon gång jag läser mycket böcker så är det på långflyg & semestrar.

Tips mig gärna i kommentarsfältet.

Färgglad & spretig rosbukett i vas från hemtex.
IMG_2053 (1)

Önskar er en riktigt fin lördag!

0
Prenumerera
Notis om

30 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
8 år sedan

Boktips.
Lucky dillon har 3 böcker ute. Alla mycket bra.
Sen har vi Kristine Hannah också mkt bra. Läst allas hennes böcker.
Jojo moyers etthundra mil helt okej med.
Skrivit även livet efter dig . Mkt tårar.

al68
8 år sedan

Härligt att åka snart. Kan tipsa om många böcker, alla Jojo Moyes, Marie Jungstedt, Denise Rudeberg mm mm. Ha en fin lördag nu skall vi ut och hugga gran ??

8 år sedan

Gillar man skräckromaner så rekommenderar jag allt från John Ajvide Lindqvist och Anders Fager. 😉

Linda
8 år sedan

Torka aldrig tårar utan hanskar, Jonas Gardell. Konsten att höra hjärtslag (glömt författaren), Havsmannen.
/Linda

Lisa
8 år sedan

Jag kan tipsa om en massa böcker. Är en riktig bokmal. Stalker av Kepler visning pågår och avdelning 73 båda av Sofie Sarenbrandt sen tycker jag alla av carin gerhardsen är bra

Tove
8 år sedan

Joyce Carol Oates!!!! Lagom tungt och mustigt som en god höstgryta ha ha!

Madeleine
8 år sedan

Vad gillar du för böcker? Om du gillar spännande böcker så kan jag rekommendera Lars Kepler! Har bara läst Sandmannen och Stalker men dem gillade jag!
Jojo Moyes – Livet efter dig var också en himla bra bok, en annan typ av bok dock. Mer drama, men ändå spännande på sitt sätt! Och rolig, och sorglig! Har hört att hennes andra böcker också ska vara bra. =)

jennysmatblogg
Reply to  Madeleine
8 år sedan

Jag gillar Kepler jättemycket, läser just nu stalker ( den är sjukt otäck)

Madeleine
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Ja det var den verkligen! Jag jobbar på förskola och skulle stänga på jobbet en kväll när jag precis läst nån av de läskigaste delarna. Brukar inte vara mörkrädd men kan ju säga att det var jag då! ;p
Mari Jungstedt har jag läst många böcker av också och de är helt okej de med tyckte jag. =)

Maria
8 år sedan

Menar du verkligen att ni ätit fyra hela julskinkor? Hoppas de är ekologiska och närproducerade!

jennysmatblogg
Reply to  Maria
8 år sedan

Iochförsig väldigt små julskinkor & vi är ju rätt många i vår familj.
Och vi började i början efter höstlovet 🙂
Självklart är de närproducerade.

Trevlig kväll.

Jenny
8 år sedan

Kan verkligen rekommendera A Walk across the sun, mycket bra – det bästa jag läst. Vill man inte läsa på engelska finns den på svenska. Av Corban Addison.

Elin
8 år sedan

Sofie sarenbrandts alla sex böcker är fantastiska!!
Ann rosmans böcker lika så. Har sträckläst bådas alla böcker. Rekommenderas vamt!

Elin
8 år sedan

Hej Jenny! Älskar din blogg och dina recept, gjorde saffransfudgen med vit choklad förra helgen. Mycket god och uppskattad av sambon….. Och mig ?.
Jag är en riktigt bokälskare och har läst myyyyycket. Lite svårt att ge tips när man inte vet vilken genre du gillar bäst. Är du en som gillar deckare kan jag inte säga mer än att jag hört gott om böckerna av Kepler, (har bara läst hypnotisören och den tyckte jag var lite seg i början, men många andra uppskattar dom har jag hört).
Däremot så är jag en som gillar att läsa om livsöden och sånt. En suuuuuperbra bok som jag aldrig aldrig kommer glömma är ”inte utan min dotter” av Betty Mahmoody. (Den är dock kanske för tjock för att ta med sig på resan…) några andra tips är:
Ökenblomman – Waris Dirie
Jag lever pappa – Siri och Erik sonstelie ( handlar om händelsen på utoya)
Kärleken blev mitt vapen – Soheila Fors ( handlar om Soheilas arbete mot hedersvåld i Sverige och om hennes barndom som kurdisk prinsessa i Iran)
Det var dom jag kunde komma på nu, tack än en gång för den fina bloggen, du räddar ofta min och sambons middagar! ?
/Elin

jennysmatblogg
Reply to  Elin
8 år sedan

Tack för tips, jag är en all-läsare.
Kepler har jag läst tre böcker av.
Utan min dotter har jag läst, ökenblomma lika så.

På semestern läser jag helst deckare eller böcker som Lucy Dillons böcker. Har läst alla tre.

Vad roligt att du gillar bloggen.

Kram

Ninni
8 år sedan

En enda natt
Av Simona Ahrnstedt
Mycket trevlig bok. Svår att lägga ifrån sig ?

Carro
8 år sedan

Ann Rosman, Liza Marklund, Viveca Sten och Kristina Ohlsson är alla bra deckarförfattare tycker jag. Läst dom flesta av alla deras böcker, och kan rekommendera samtliga! 🙂

Åsa Svensson
8 år sedan

Marita Conlon-McKenna skriver böcker som påminner lite om Lucy Dillons, trevliga att läsa, med små vardagsbekymmer. Och jag tror att Lucy Dillon har skrivit fler än tre böcker, om du har lust att läsa resten också (för jag förstod det som att du har läst tre böcker av henne). Martina Haag skriver också trevliga böcker. Och i deckargenren skulle jag vilja rekommendera Kristina Appelqvist, om du inte har läst hennes böcker. De utspelar sig i Skövdetrakten. Eller Jonas Moström, som skriver deckare som utspelar sig i Sundsvall.
Hoppas att ni får en trevlig resa!!

Åsa
8 år sedan

Tack för en underbar blogg med många härliga recept. Till boktipsen har du läst om barnmorskan skriven av Katerina janouch .? Uperbra bra . Sedan har du Denise Rudberg oxå bra. Trevlig resa och hoppas vi får läsa från din resa oxå.

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
8 år sedan

Tack för tips 🙂
Jo ni ska få ”följa med” lite på denna resan. Hoppas ni tycker det kommer bli roligt att läsa lite om den.

8 år sedan

Sofie Sarenbrants böcker tyckte jag var toppen Lucy Dillons böcker är också helt okej -såg att någon annan tipsade om de också.

Lena Katarina
8 år sedan

Hej!
Jag är en bokslukare och har följande tips vad gäller deckare/krim:
Jussi Adler-Olsens böcker om avdelning Q.
Håkan Nessers Människa utan hund. (fast jag rekommenderar alla hans böcker.)
Även Karin Fossum har en diger lista med bra böcker.

Det var några förslag iallafall 🙂

Lydia
8 år sedan

Sophie kinsella är underbar tycker jag, och bäst är hennes fristående böcker. Min absoluta favorit är ”Karriär och köksbesvär” som jag läst flera gånger. Älskar Lucy Dillon också men henne hade du redan läst.
Camilla Läckberg ska det vara för mig om det är deckare.
Annars är Dan Brown en stor favorit.
Delhis vackraste händer och den serien är böcker jag tyckt mycket om med.
Hm, fler böcker kommer jag inte på, alltid svårt att hitta en ny favorit författare. Lycka till!

Jess
8 år sedan

Alla Jojo Moyes böcker är riktigt bra tycker jag – älskade Sophies historia!
Om du gillar Lucy Dillon läst hennes ”Tango för vilsna själar” – så bra!

Maja
8 år sedan

Jag vill varmt rekommendera Sekten från Dimön (Mariette Lindstein). Författaren var själv fast i Scientologerna i 25 år, men lyckades rymma. En mycket, mycket spännande bladvändare, som inte blir seg eller tråkig en enda gång!! En annan författare som jag nyss stiftat bekantskap med är Anna Karolina Larsson. Stöld av babian och Står dig ingen åter har hon gett ut och skriver nu på en tredje. Hur bra som helst och lite åt Snabba Cash hållet.
Må så gott!

Sabina
8 år sedan

Du måste läsa En enda natt av Simona Ahrnstedt. Bästa bok jag läst i år och perfekt att ha med på semestern ?

Åsa
8 år sedan

Hoppas ni får en skön semester du har redan fått massa tips men jag lägger till några av mina personliga favoritförfattare

Kate Morton Tamara McKinley och Nora Roberts vad det gäller deckare så tycker jag om Val McDermid och Johan Teorin
Klassiska författare som Agatha Christie och Jane Austen är inte heller fel…….

8 år sedan

Den bok som jag rekommenderar ALLA att läsa är ”Innan floden tar oss” av Helen Thorfinn (finns i pocket). Den beskriver starka kvinnoöden på ett helt fantastiskt sätt. Man kan inte sluta läsa och man blir djupt berörd. Jag lovar att du inte kommer bli besviken?

Lisa
8 år sedan

Stephen King, Hunger Games böckerna, Ensam på mars av Andy Weir, liftarens guide till galaxen, biografier t.ex. en om Steve Jobs kommer inte ihåg författare

Zarah
8 år sedan

Hej! Sitter och lusläser din blogg i försök att hitta ett bra recept på kaka/tårta som jag kan göra Till min födelsedag och som kan förberedas och ha i frysen… Hmm.. fylla år på annandagen är väldigt opraktiskt när man ska fira jul i 3 dagar…
Mitt boktips är alla böcker av Backman (en man som heter Ove, mormor hälsar, Britt-Marie var här osv).
Allt av Karin Brunk Holmqvist
Den sjukt obehagliga psykologiska deckartriologin om Viktoria bergman av axlander sundqvist..

Nästa inlägg

Per Morbergs Julglögg

30
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x