Oreo- & polkafudge

Gutenmorgen,

Hoppas ni inte börjar tröttna på julgodis redan. Jag har nämligen massvis kvar att visa er här på bloggen.
Dessa ska ni prova om ni gillar polkagris, oreo & vit choklad

IMG_1143 (2) IMG_1148 (1)

 

Det här behöver du:
154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost

Garnering :
200 gram vit choklad
Polkagriskross

Gör så här: 

Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brökavel.
Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
Ställ i frys i 20 minuter.  Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret. Strö över lite krossade polkagrisar och låt svalna.

( Funkar utmärkt att frysa)

0
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla Hjortsberg
5 år sedan

Dessa får du göra på söndag…levlantligt?
Jag älskar din blogg Jenny, helt underbar. I stort sett lagar jag bara mat från din blogg. Det gör även min dotter Ida( levlantligt)
Kram på dig och God Jul?

Karin S.
5 år sedan

Ingen kan väl få för många godisrecept? Allt jag har lagat från din blogg har blivit fantastiskt gott och är numera favoriter hemma. Det är extra kul att du lägger ut så många recept. Jag går in flera gånger om dagen och kikar.

5 år sedan

De här är mina favoriter att baka, så magiskt goda!

Pia
5 år sedan

Det gör väl ingenting! Allt recept mottages tacksamt 🙂

Lina
5 år sedan

Behöver man inte temperera chokladen?
Vill också tacka för en superbra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Lina
5 år sedan

Behöver inte… Men om man vill så absolut.

Josephine
5 år sedan

Hej Jenny!

Du har så mycket gott på din blogg och nu i juldagarna när lilla tjejer fyller år önskar hon sig ”en stoooor tårta som smakar choklad”. Har du något recept jag skulle kunna pröva? 🙂

Erik
5 år sedan

Hej! Tänkte baka dessa ’oreo & pollafudge’ och ge bort i julklapp:) men jag är en väldigt ovan bakare, vad är det för färskost man ska ha? Tack på förhand:) god jul!

Jesper
Reply to  Erik
5 år sedan

Vi använde Philadelphia färskost, dom är på 200g så passar utmärkt att göra dubbel sats (vilket jag rekommenderar)!

Therese
5 år sedan

Hej,
De här såg jättesmaskiga ut. Ska man ta ut fyllningen ur oreokexen eller använda den med?

Jesper
Reply to  Therese
5 år sedan

Tror det är mer en smaksak, vi använde hela kakorna med fyllning, blev supergott!

4 år sedan

[…] Oreotryfflar med polkaströssel […]

Elisabeth Nordqvist
4 år sedan

Du har så många bra recept. Tittar på din blogg varje dag Toppen toppen

4 år sedan

[…] Vi gjorde Oreo-& polkafudge efter recept från Jenny  […]

Anne
4 år sedan

Men hjälp så gott det här lät… Älskar naturligtvis att du så generöst delar underbara recept. Men det är kluvet. Kan ju inte äta allt.. 🙂

Nästa inlägg

Jordgubbsfudge

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x