Oreo- & polkafudge

Gutenmorgen,

Hoppas ni inte börjar tröttna på julgodis redan. Jag har nämligen massvis kvar att visa er här på bloggen.
Dessa ska ni prova om ni gillar polkagris, oreo & vit choklad

IMG_1143 (2) IMG_1148 (1)

 

Det här behöver du:
154 gram oreokex ( 1 förpackning )
100 gram färskost

Garnering :
200 gram vit choklad
Polkagriskross

Gör så här: 

Mixa kexen till smulor. Antingen med en mixer eller genom att lägga kakorna i en påse och gå loss med en brökavel.
Rör ihop smulorna med knappt 100 gram och forma 10-12 bollar av smeten. ( Det är kladdigt och ska va kladdigt )
Ställ i frys i 20 minuter.  Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
Ta ut kulorna och doppa dem i choklad, låt dem rinna av innan du lägger tillbaka dem på bakplåtspappret. Strö över lite krossade polkagrisar och låt svalna.

( Funkar utmärkt att frysa)

1

15 responses to “Oreo- & polkafudge

  1. Camilla Hjortsberg skriver:

    Dessa får du göra på söndag…levlantligt?
    Jag älskar din blogg Jenny, helt underbar. I stort sett lagar jag bara mat från din blogg. Det gör även min dotter Ida( levlantligt)
    Kram på dig och God Jul?

  2. Karin S. skriver:

    Ingen kan väl få för många godisrecept? Allt jag har lagat från din blogg har blivit fantastiskt gott och är numera favoriter hemma. Det är extra kul att du lägger ut så många recept. Jag går in flera gånger om dagen och kikar.

  3. De här är mina favoriter att baka, så magiskt goda!

  4. Pia skriver:

    Det gör väl ingenting! Allt recept mottages tacksamt 🙂

  5. Lina skriver:

    Behöver man inte temperera chokladen?
    Vill också tacka för en superbra blogg!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Behöver inte… Men om man vill så absolut.

  6. Josephine skriver:

    Hej Jenny!

    Du har så mycket gott på din blogg och nu i juldagarna när lilla tjejer fyller år önskar hon sig ”en stoooor tårta som smakar choklad”. Har du något recept jag skulle kunna pröva? 🙂

  7. Erik skriver:

    Hej! Tänkte baka dessa ’oreo & pollafudge’ och ge bort i julklapp:) men jag är en väldigt ovan bakare, vad är det för färskost man ska ha? Tack på förhand:) god jul!

    1. Jesper skriver:

      Vi använde Philadelphia färskost, dom är på 200g så passar utmärkt att göra dubbel sats (vilket jag rekommenderar)!

  8. Therese skriver:

    Hej,
    De här såg jättesmaskiga ut. Ska man ta ut fyllningen ur oreokexen eller använda den med?

    1. Jesper skriver:

      Tror det är mer en smaksak, vi använde hela kakorna med fyllning, blev supergott!

  9. Elisabeth Nordqvist skriver:

    Du har så många bra recept. Tittar på din blogg varje dag Toppen toppen

  10. Anne skriver:

    Men hjälp så gott det här lät… Älskar naturligtvis att du så generöst delar underbara recept. Men det är kluvet. Kan ju inte äta allt.. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *