Istället för julklappar

Hej hej,

Egentligen vill jag ge alla mina läsare julklappar till jul. Fast det är ju lite smått omöjligt, och säkert har ni allt ni behöver och lite till. Så istället bestämde jag mig för att strunta i onödiga julklappar och bidra med något bättre. Så jag valde att vi här på bloggen skulle bli faddrar istället, både för ett barn & hans lilla by.

IMG_1817

Och så blev det, nu är vi faddrar för ”A Huy” som är 8 år och bor i en liten fattig by i Vietnam. A Huy bor med sin mamma & pappa och två systrar i ett litet hus byggt av cement med ett tak gjort av träplankor. Han går i grundskolan och hans föräldrar arbetar som jordbrukare.

Bidraget går till hela byn, och inte direkt till fadderbarnet. Utan det går till rent vatten, mat & skola så att hela byn får stödet. Jag ska skriva ett brev till A Huy & hans familj snart, och berätta lite om Sverige & att det snart kommer snöa här.
Sedan ska Nomi måla och visa hur en snögubbe ser ut. När vi får brev tillbaka så kommer jag visa det här på bloggen, och det ska bli roligt att se stora framsteg i den lilla byn.

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
8 år sedan

Du fina fina människa!
Kärlek till dig❤️ Och tack för ”julklappen”

Linda
8 år sedan

Vad fint gjort. Ska bli väldigt intressant och följa A Huy och hur han har det 🙂

Caroline
8 år sedan

Härligt initiativ! :):)

Karin
8 år sedan

Vill bara säga att din blogg har revolutionerat min matlagning. Har länge saknat inspiration i köket, men hittade din blogg för ett par månader sedan. Nu skriver jag ut recept på löpande band och testar det ena efter det andra som vi gillar (och vi har en mycket kräsen 4-åring vid bordet). ”Det är bloggaren från Öland igen” säger jag till maken. Själv är jag uppvuxen i Kalmar. 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Karin
8 år sedan

🙂 Vad roligt att höra.

Therese
8 år sedan

Grymt bra, kul att följa!!!!!!:)

Nathalie
8 år sedan

Underbart att du hjälper dom som verkligen behöver det! Bra prioriterat! ❤

Pia
8 år sedan

Toppen ju! Har också fadderbarn i Plan, de är suveräna!

8 år sedan

Att vara fadder är härligt och vi kan bara gratulera dej till ett bra initiativ! Vi har varit faddrar till flera olika barn genom SOS-barnbyar i säkert 25 år, det är så härligt att få följa deras utveckling och verkligen känna att man bidrar till den.
Stor julig kram till dej

8 år sedan

Åh så fint gjort!
Du är en fantastisk medmänniska ❤️
Jag ser fram emot att få följa A Huy hans familj och by här genom din blogg.
Kram Annika

Johanna
8 år sedan

Hur kan 50- 100:- i månaden hjälpa en by? Vad bidrar ”vi” med ?

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
8 år sedan

Hej Johanna,
Jag brukar inte diskutera ”pengar” men vi bidrar med 6000: – om året till deras by.
Det kanske inte är jättemycket för dig, men det är mycket för mig! Och jag ser det som ”eran” julklapp från mig.
Jag tror att de pengarna kommer till stor användning i plans arbete även om mer pengar såklart gjort ännu större skillnad.

God Jul

// Jenny

Nästa inlägg

Lingon- & kolapaj

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x