Kladdkaka med kinapuffar & kolakräm

Hej hej,
Ursäkta frånvaron på bloggen igår, jag som alltid uppdaterar minst en eller ett par gånger om dagen. Men annat jobb & möten kom emellan som intervjuer till två olika tidningar. Idag bär det av mot huvudstaden för ett par stycken möte, bl.a träffa jobbarkompisarna på tailsweep och diskutera nya roliga samarbeten.

IMG_8262 IMG_8267

Detta behöver du till en form cirka 22-24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1/ 2 burk med karamelliserad mjölk

Garnering : 200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
150 gram puffar ( Polly Puffar eller Kina snack )

Gör din chokladiga kladdkaka så här:

Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen, och klicka ner den karamelliserade krämen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i  minst 4 timmar eller gärna över natten.

Toppingen gör du innan servering: Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen och rör tills du fått en len tryffel.
Ta bort från plattan och låt svalna något innan du snabbt vänder ner puffarna och breder pufflagret över kladdkakan. Låt svalna en kvart i kylskåp.

Servera med lättvispad grädde & färska bär.

IMG_8341 IMG_8361 IMG_8362

0
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Isabelle
8 år sedan

Kan man förvara fudge i rumstemperatur, och äta av den när man känner för det? Vad kan hända isåfall om man äter av dem några dagar efter att den gjorts? Tacksam för svar! 🙂

Pia
Reply to  Isabelle
8 år sedan

Skulle tro att du kan förvara den några dagar i rumstemperatur, i kyl håller den ju i några veckor har jag hört.

Pia
Reply to  Isabelle
8 år sedan

Jag igen 🙂
Hittade det här: Fudge är väldigt tåligt och trivs bäst i rumstemperatur. Förvara den gärna i ett skåp i köket, i en plastpåse eller burk.
Så det är nog ingen fara!

Amy
8 år sedan

På topping receptet står det 200 gr mjölk stämmer det?

Anemonia
Reply to  Amy
8 år sedan

Ordet choklad har nog fallit bort, så det är 200 gram Mjölkchoklad!

Josefine
8 år sedan

Kan man göra toppingen dagen innan? Skulle vilja bjuda på detta under fredagsfikan på jobbet nämligen ?

Pia
8 år sedan

Kinapuffar = barndom för mig 🙂 Smarrigt!

Sanna
8 år sedan

Hej Jenny
Jag älskar dina recept och har testat många av dom. Nu är det så att jag måste sluta äta mjölkprotein, känns riktigt tråkigt såhär till jul då jag älskar allt med choklad ? skulle gärna vilja ha tips på julgodis som jag kan göra utan mjölk. Kram

Zdravka
8 år sedan

Hej Jeny kondenserad mjölk ska den va färdig kokt innan man blandar i kladkakan

jennysmatblogg
Reply to  Zdravka
8 år sedan

Ja den ska koka så den blir karamelliserad.

8 år sedan

Ser inte helt fel ut!! Kan tänka mig att den snabbt går åt! 😉

8 år sedan

Hej! Kan man frysa in kladdkakan.. antingen med eller utan toppingen ?? ? Älskar din blogg

jennysmatblogg
Reply to  linda
8 år sedan

Ja det går bra

Sandra
7 år sedan

Hej!
Undrar också om det går bra att göra kladdkakan med toppingen en dag innan den ska ätas? Eller blir kinapuffarna konstiga då kanske?

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
7 år sedan

En dag innan är inga problem:-)

Nästa inlägg

Vegetarisk tacos

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x