Saffranspannacotta

 

Godmorgon,

Här öser regnet ner, typiskt jag som vill ha lite snö istället. En lugn & stilla morgon nu när hantverkarna är klara med braskaminerna. Jag har ju haft dem här hela veckan, plus halva förra veckan. Och eftersom jag jobbar hemifrån mesta delen av tiden så är ingen gladare än jag när de vart klara. Fast de har haft det rätt bra här denna veckan eftersom jag och Johanna har julbakat så mycket så har de fått prova allt julgodis till deras kaffepaus. Och de var inte kräsna utan alla sorter verkade gå hem hos dem. Haha…

Dessa ljuvligt gula saffransdoftande pannacottor hade vi igår efter maten. Gör man den med färskost så blir den ännu godare. Ett tips jag fått av Anna-Lena här bland kommentarerna.

En julig efterrätt som är så krämigt god att den bara smälter i munnen.

IMG_1051
Det här behöver du till 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
1 kuvert saffran
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost

Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, vänd ner saffran lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och fiska upp den sen. Låt sjuda upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör så att allt blandar sig. Tillätt philadephiaosten och rör slät.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.

IMG_1054

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefin
8 år sedan

Hej Jenny!
Ikväll tänkte jag och min sambo gör plankstek men han har nyligen blivit vegetarian, har du tips på vad jag kan byta ut köttet till så att det passar honom? 🙂

8 år sedan

Det ser fantastiskt gott ut!
Jag som är tokig i saffran, måste testa detta 🙂

Nästa inlägg

Saltlakritsfudge

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x