Lakritstryffel

Lakritstryfflar är en av de godaste på julgottebordet.
Fina porslinet dukades det fram med- precis ett sådant som jag själv letar efter.

lakritstryffel

Till dessa lakritstryfflar behöver du :

200 gram mjölkchoklad med lakrits-smak
1/2 dl grädde
1 msk smör

Garnering : kakao eller krossad turkisk peppar

Gör julgodiset så här :

Värm upp grädden tills den är ordenligt varm.
Bryt ner chokladen och rör tills den har smält, rör ner en klick med smör och rör tills den är blank.
Ställ svalt tills det går att forma kulor av den. Rulla sedan i kakao.  Jag brukar även använda turkisk peppar ( karamellkross ) att rulla i , det blir också bra.

1
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alexandra
8 år sedan

Kan man frysa in tryfflar? 🙂

Camilla
8 år sedan

Hej! Vet du hur länge tryffel o praliner håller sig? Hur långt innan jul kan man börja baka? 🙂

Mvh Camilla

Märta
8 år sedan

Hej! :))
Smälter den liksom och blir väldigt kladdig om den får stå framme på godisbordet?
Ha en fin dag

jennysmatblogg
Reply to  Märta
8 år sedan

Den bör förvaras svalt. 🙂

Viktoria
8 år sedan

Vilket chokladmärke använde du dig av? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Viktoria
8 år sedan

Marabous lakritschoklad

8 år sedan

Låter super gott, måste testas! Tack för en grym och inspirerande blogg! 🙂

Rebecca
8 år sedan

Vad är det för servis? 😀

Nästa inlägg

Julbord på första advent

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x