Nougatrutor

Bakade sjuuuukt goda kakor i går, provsmakade både 1, 2 och 3 bitar innan jag var insåg att jag var tvungen att frysa ner resten för att inte trycka hela plåten. Galet goda – baka så fort ni hinner. .

Till en vanlig ugnsform ( långpannorna som man har i ugnen)
IMG_0675

Till cirka 30 bitar:
275 gram rumsvarmt smör
10 dl havregryn
2 1/2 dl strösocker
4 tsk bakpulver
5 msk vetemjöl
1/2 dl ljus sirap

Garnering: 250 gram nougat

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.

IMG_0656
Arbeta ihop alla ingredienser, förutom nougaten. Ta fram en ugnsform, smöra & bröa och tryck ut havre smeten in den.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 10- 15 minuter, tills den har fått lite färg. Ta ut och hyvla över nougaten. Vill du ha ett mönster i chokladen gör du det lätt genom att dra en gaffel genom den. Låt svalna något innan du skär upp lagom stora bitar.

IMG_0669

5
Prenumerera
Notis om
42 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna
6 år sedan

Hej! Kan man byta ut nougaten mot något, tål inte det. Mvh Jonna

jennysmatblogg
Reply to  Jonna
6 år sedan

Säkert lika gott med mjölkchoklad 🙂

Egno
6 år sedan

Smälter nugaten utav sig självt när man hyvlar på Havrebädden eller smälter du den först?

jennysmatblogg
Reply to  Egno
6 år sedan

ja man hyvlar medan den är varm 🙂

6 år sedan

Jag brukar smälta margarinet. Vad blir skillnaden måntro??

jennysmatblogg
Reply to  josefine
6 år sedan

Ingen aning 🙂

Mona
6 år sedan

Mums. Kan man ha bakplåtspapper ?
Kan man byta ut/slopa sirapen?

jennysmatblogg
Reply to  Mona
6 år sedan

Funkar säkert med bakplåtspapper.
Jag har inte provat utan sirap, men kanske funkar med mera smör?

Elin
6 år sedan

Gud så gott. Vilken nougat använde du?

jennysmatblogg
Reply to  Elin
6 år sedan

baknougat, men guldnougat är nog ännu godare 🙂

Sandra
6 år sedan

Hej,

Dessa blir farliga att baka;) vilken storlek på plåt använde du?

Kram

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
6 år sedan

den vanliga formen som tillhör ugnen 🙂

Jenny
6 år sedan

Hej! Hur stor form använde du? Är långpanna för stor? ??

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
6 år sedan

Jag hade den pannan man har i ugnen ( som tillhör ugnen )

pia nilsson
6 år sedan

Hej! Jag undrar hur man gör för att skriva ut recepten o tack för en superbra blogg:)

jennysmatblogg
Reply to  pia nilsson
6 år sedan

Mina tekniker jobbar på en bra funktion. Hoppas den kommer snart 🙂

Mona Eriksson
6 år sedan

Ska det verkligen bara vara 5 MSK. vetemjöl??

jennysmatblogg
Reply to  Mona Eriksson
6 år sedan

Japp 🙂

6 år sedan

Dessa år säkert utmärkt att veganisera! 😀

Øyunn
6 år sedan

Mener du spiseskje når du skriver måleskje? 5 ss hvetemel?

jennysmatblogg
Reply to  Øyunn
6 år sedan

5 matskedar 🙂

Violina
6 år sedan

Åh, dessa godsaker till kakor känner jag mycket väl till! Fick receptet redan i början av 80-talet och bakade dem väldigt, väldigt ofta! Det är många år sedan jag sist bakade dem, men nu blir jag jättesugen på att baka dem igen!

Tonia
6 år sedan

Hej! Undrar om du kan förklara tydligare vad jag gör med nougaten? Vad menas med hyvla i detta sammanhang?
Fråga 2. Arbetar jag ihop alla ingredienser med händerna bara?

jennysmatblogg
Reply to  Tonia
6 år sedan

Jag hyvlade med osthyvel. Jag arbetade ihop smeten med händerna 🙂

Jen
5 år sedan

Fick smaka dessa av en vän igår, och dom var ju himmelska!! Men går det att byta ut vetemjölet mot något så dom blir glutenfria? 🙂

Maria
5 år sedan

Även gott att tillsätta hackade hasselnötter i kakdegen.

Emma
5 år sedan

Tänkte baka dessa i veckan, men för att frysa in. Hur långt innan dom skall serveras brukar du ta fram dom? Skall ha dom på ett dop och två veckor nämligen 🙂 Superbra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Emma
5 år sedan

Ta fram dem 1 timme innan 🙂

Tove
5 år sedan

Hej,
Dessa ser fantastiskt goda ut!
Tror du att de går att göra glutenfria? Kan man helt enkelt utesluta mjölet eller byta ut det mot glutenfritt eller något annat?

Linda
5 år sedan

Hej! Sist jag gjorde dessa blev de lite små sega och idag när jag gjorde dom blev de mer ”torra”, hur ska de vara? ?

jennysmatblogg
Reply to  Linda
5 år sedan

Jag tycker de är godast när de är sega 🙂

Katarina
5 år sedan

Bakade dessa idag – fantastiska! Undrar om du har provat att frysa dem, funkar det mån tro?

Anki andersson
5 år sedan

Dom gar bra att fry så o med gold nougat goare

Pia Laurikainen
4 år sedan

Går det att använda Nutella istället för nougat?

jennysmatblogg
Reply to  Pia Laurikainen
4 år sedan

Tror den blir lite väl kladdig. Men prova gärna 🙂

Therese
4 år sedan

Hej, Jag tänkte höra om man kan öka mängden eller tillsätta något annat för att ersätta smöret?

jennysmatblogg
Reply to  Therese
4 år sedan

Jag vet faktiskt inte. Jag har inte provat sjölv

maud
4 år sedan

Jag fick tipset att ta hälften nougat och hälften mörk choklad ovanpå. Blir inte lika sött 🙂

jennysmatblogg
Reply to  maud
4 år sedan

Man kan ta vilken choklad man gillar bäst 🙂

Malin
4 år sedan

Förstår inte ska man hyvlad med en.ost hyvel på den varma kakan sen är den klar
Kan man riva hälla på

jennysmatblogg
Reply to  Malin
4 år sedan

Du kan hyvla chokladen eller riva. 🙂

Anette Bell
1 år sedan

Jag har mycket muesli som behövs användas – skulle du tro att jag kan byta ut cornflakes mot muesli och annars följa receptet? Blir kanske lite som en hälsobar, vad tror du?

Nästa inlägg

Fläskfilegratäng

42
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x