Nougatrutor

Bakade sjuuuukt goda kakor i går, provsmakade både 1, 2 och 3 bitar innan jag var insåg att jag var tvungen att frysa ner resten för att inte trycka hela plåten. Galet goda – baka så fort ni hinner. .

Till en vanlig ugnsform ( långpannorna som man har i ugnen)
IMG_0675

Till cirka 30 bitar:
275 gram rumsvarmt smör
10 dl havregryn
2 1/2 dl strösocker
4 tsk bakpulver
5 msk vetemjöl
1/2 dl ljus sirap

Garnering: 250 gram nougat

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.

IMG_0656
Arbeta ihop alla ingredienser, förutom nougaten. Ta fram en ugnsform, smöra & bröa och tryck ut havre smeten in den.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 10- 15 minuter, tills den har fått lite färg. Ta ut och hyvla över nougaten. Vill du ha ett mönster i chokladen gör du det lätt genom att dra en gaffel genom den. Låt svalna något innan du skär upp lagom stora bitar.

IMG_0669

1

41 responses to “Nougatrutor

  1. Jonna skriver:

    Hej! Kan man byta ut nougaten mot något, tål inte det. Mvh Jonna

    1. jennysmatblogg skriver:

      Säkert lika gott med mjölkchoklad 🙂

  2. Egno skriver:

    Smälter nugaten utav sig självt när man hyvlar på Havrebädden eller smälter du den först?

    1. jennysmatblogg skriver:

      ja man hyvlar medan den är varm 🙂

  3. josefine skriver:

    Jag brukar smälta margarinet. Vad blir skillnaden måntro??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ingen aning 🙂

  4. Mona skriver:

    Mums. Kan man ha bakplåtspapper ?
    Kan man byta ut/slopa sirapen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Funkar säkert med bakplåtspapper.
      Jag har inte provat utan sirap, men kanske funkar med mera smör?

  5. Elin skriver:

    Gud så gott. Vilken nougat använde du?

    1. jennysmatblogg skriver:

      baknougat, men guldnougat är nog ännu godare 🙂

  6. Sandra skriver:

    Hej,

    Dessa blir farliga att baka;) vilken storlek på plåt använde du?

    Kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      den vanliga formen som tillhör ugnen 🙂

  7. Jenny skriver:

    Hej! Hur stor form använde du? Är långpanna för stor? ??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade den pannan man har i ugnen ( som tillhör ugnen )

  8. pia nilsson skriver:

    Hej! Jag undrar hur man gör för att skriva ut recepten o tack för en superbra blogg:)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Mina tekniker jobbar på en bra funktion. Hoppas den kommer snart 🙂

  9. Mona Eriksson skriver:

    Ska det verkligen bara vara 5 MSK. vetemjöl??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Japp 🙂

  10. Dessa år säkert utmärkt att veganisera! 😀

  11. Øyunn skriver:

    Mener du spiseskje når du skriver måleskje? 5 ss hvetemel?

    1. jennysmatblogg skriver:

      5 matskedar 🙂

  12. Violina skriver:

    Åh, dessa godsaker till kakor känner jag mycket väl till! Fick receptet redan i början av 80-talet och bakade dem väldigt, väldigt ofta! Det är många år sedan jag sist bakade dem, men nu blir jag jättesugen på att baka dem igen!

  13. Tonia skriver:

    Hej! Undrar om du kan förklara tydligare vad jag gör med nougaten? Vad menas med hyvla i detta sammanhang?
    Fråga 2. Arbetar jag ihop alla ingredienser med händerna bara?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hyvlade med osthyvel. Jag arbetade ihop smeten med händerna 🙂

  14. Jen skriver:

    Fick smaka dessa av en vän igår, och dom var ju himmelska!! Men går det att byta ut vetemjölet mot något så dom blir glutenfria? 🙂

  15. Maria skriver:

    Även gott att tillsätta hackade hasselnötter i kakdegen.

  16. Emma skriver:

    Tänkte baka dessa i veckan, men för att frysa in. Hur långt innan dom skall serveras brukar du ta fram dom? Skall ha dom på ett dop och två veckor nämligen 🙂 Superbra blogg!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ta fram dem 1 timme innan 🙂

  17. Tove skriver:

    Hej,
    Dessa ser fantastiskt goda ut!
    Tror du att de går att göra glutenfria? Kan man helt enkelt utesluta mjölet eller byta ut det mot glutenfritt eller något annat?

  18. Linda skriver:

    Hej! Sist jag gjorde dessa blev de lite små sega och idag när jag gjorde dom blev de mer ”torra”, hur ska de vara? ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag tycker de är godast när de är sega 🙂

  19. Katarina skriver:

    Bakade dessa idag – fantastiska! Undrar om du har provat att frysa dem, funkar det mån tro?

  20. Anki andersson skriver:

    Dom gar bra att fry så o med gold nougat goare

  21. Pia Laurikainen skriver:

    Går det att använda Nutella istället för nougat?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tror den blir lite väl kladdig. Men prova gärna 🙂

  22. Therese skriver:

    Hej, Jag tänkte höra om man kan öka mängden eller tillsätta något annat för att ersätta smöret?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag vet faktiskt inte. Jag har inte provat sjölv

  23. maud skriver:

    Jag fick tipset att ta hälften nougat och hälften mörk choklad ovanpå. Blir inte lika sött 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man kan ta vilken choklad man gillar bäst 🙂

  24. Malin skriver:

    Förstår inte ska man hyvlad med en.ost hyvel på den varma kakan sen är den klar
    Kan man riva hälla på

    1. jennysmatblogg skriver:

      Du kan hyvla chokladen eller riva. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *