Baileys- och nutellapannacotta

 

Kikar förbi med ett litet tips på en god & krämig efterrätt: Baileys- & nutellapannacotta.

IMG_3128

Receptet är för 4 personer
Det här behöver du till nutellapannacottan: 
3 dl vispgrädde
2 blad gelatin
2 dl nutella
1 nypa salt

Bailyspannacotta
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl bailey´s
1 gelatinblad

Toppa med lite hackade nötter eller mörkchoklad.

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter i förväg.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krar ur vatten ur gelatinbladen & vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig. Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Värm upp grädde, vaniljsocker, socker & baileys och låt koka i ett par minuter under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och krama ur gelatinbladet och rör ner i smeten. Vispa tills det löst sig ordentligt och häll sedan över nutellalagret.
Låt svalna i 4 timmar i kylen innan servering

IMG_3122

2

6 responses to “Baileys- och nutellapannacotta

  1. Låter otroligt gott, Baileys är väldigt tacksamt att ha i efterrätter och i kaffedrinkar tycker vi.
    Hoppas du har det fint i Göteborg,
    kramar

  2. Madeleine skriver:

    Hmm Baileysen dunstar alkoholen bort eller hur blir det? Gravid tjej som gillar Baileys ? Fast kan absolut vänta tills det är ok att dricka igen

  3. Härliga recept! Tjoa gärna till om du vill ha vintips till recepten vid tillfälle.
    Mvh
    Andreas Kjörling

  4. Lena skriver:

    Har du någon gång testat annat än gelatinblad?

  5. Alexandra S skriver:

    Om jag får klumpar i Nutella-pannacottan vad gör jag för fel då? :/
    Alexandra

  6. Mikaela skriver:

    Supergod och lätt efterrätt att göra, var mycket uppskattad. Kommer absolut göra den fler gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *