Apelsinpannacotta

Godkväll,

Denna efterrätten provade vi också i helgen. Tycker alltid det är lika roligt att prova nyheter. Denna vart så fräsch och god, passar perfekt efter en mättande middag. Mycket gott betyg från samtliga i familjen. Och recept är ett gammalt som jag tror att jag hittat i hemmets tidning.

img_9177 img_9192
Det här behöver du till 6 portioner:
2 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
1 styck apelsin
(skal + 2 msk pressad apelsinsaft)

Geletopping:
1 1/2 gelantinblad
2 dl pressad apelsinsaft

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Värm upp grädden i en kastrull, vänd ner socker. Skär ett snitt på längden i vaniljstången och skrapa ur fröna och vänd ner både stång och frön ner i kastrullen. Riv ner skalet på den tvättade apelsinen och pressa ner 2 msk apelsinsaft. Låt allt sakta sjuda upp, när grädden kokar så fiskar du upp stången. Krama ur gelatinbladen och rör ut med grädden, rör om ordentligt så allt allt blandas. Häll upp i små portionsglas och ställ in i kylen i minst tre timmar innan du gör toppingen.

Apelsin-toppingen: 
Lägg bladen i kallt vatten i sira fem minuter.
Krama ner saften i en kastrull och låt sjuda upp, dra direkt bort från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner ordentligt i apelsinsaften så att allt blandas väl. Låt svalna något innan du häller detta lagret över pannacottan.
Ställ in i kylen minst en timme innan servering. Kan med fördel förberedas kvällen före.

 

1

11 responses to “Apelsinpannacotta

  1. Ylva skriver:

    Måste prova detta,
    Ser trevligt ut i glasburkarna?

  2. Janette skriver:

    Låter gott ? En liten fråga… ska det vara apelsin i självs pannacotta? När häller man i det isåfall?
    /Janette

    1. jennysmatblogg skriver:

      Receptet är uppdaterat, det ska ner i kastrullen.

  3. Gabrielle skriver:

    Går det att ersätta gelatinbladen med gelatinpulver?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut, läs på gelatinpulvret hur du ersätter 🙂

  4. Ser så fint ut i de där burkarna. Har du hur mycket porslin som helst på lager eller? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Typ ja 🙂 Det är ju mitt jobb 😀

  5. Sara Och skriver:

    Vart har du hittat de fina små burkarna?

    1. Ida skriver:

      går att hitta på rusta eller öb

  6. Ida skriver:

    Blev så full i skatt i affären idag, tänkte på dig. Du som brukar göra tomteskumsfudge! Gick och tittade vilken smak som var ny för i år fick en smärre chock tomtegrötssmak, tänk du fudge på den:)

  7. Älskar pannacotta men har aldrig testat med apelsin! Det ser så gott och fräscht ut 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *