Apelsinpannacotta

Godkväll,

Denna efterrätten provade vi också i helgen. Tycker alltid det är lika roligt att prova nyheter. Denna vart så fräsch och god, passar perfekt efter en mättande middag. Mycket gott betyg från samtliga i familjen. Och recept är ett gammalt som jag tror att jag hittat i hemmets tidning.

img_9177 img_9192
Det här behöver du till 6 portioner:
2 1/2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
1 styck apelsin
(skal + 2 msk pressad apelsinsaft)

Geletopping:
1 1/2 gelantinblad
2 dl pressad apelsinsaft

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Värm upp grädden i en kastrull, vänd ner socker. Skär ett snitt på längden i vaniljstången och skrapa ur fröna och vänd ner både stång och frön ner i kastrullen. Riv ner skalet på den tvättade apelsinen och pressa ner 2 msk apelsinsaft. Låt allt sakta sjuda upp, när grädden kokar så fiskar du upp stången. Krama ur gelatinbladen och rör ut med grädden, rör om ordentligt så allt allt blandas. Häll upp i små portionsglas och ställ in i kylen i minst tre timmar innan du gör toppingen.

Apelsin-toppingen: 
Lägg bladen i kallt vatten i sira fem minuter.
Krama ner saften i en kastrull och låt sjuda upp, dra direkt bort från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner ordentligt i apelsinsaften så att allt blandas väl. Låt svalna något innan du häller detta lagret över pannacottan.
Ställ in i kylen minst en timme innan servering. Kan med fördel förberedas kvällen före.

 

0
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ylva
5 år sedan

Måste prova detta,
Ser trevligt ut i glasburkarna?

Janette
5 år sedan

Låter gott ? En liten fråga… ska det vara apelsin i självs pannacotta? När häller man i det isåfall?
/Janette

jennysmatblogg
Reply to  Janette
5 år sedan

Receptet är uppdaterat, det ska ner i kastrullen.

Gabrielle
5 år sedan

Går det att ersätta gelatinbladen med gelatinpulver?

jennysmatblogg
Reply to  Gabrielle
5 år sedan

Absolut, läs på gelatinpulvret hur du ersätter 🙂

5 år sedan

Ser så fint ut i de där burkarna. Har du hur mycket porslin som helst på lager eller? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  My Little Crafty Life
5 år sedan

Typ ja 🙂 Det är ju mitt jobb 😀

Sara Och
5 år sedan

Vart har du hittat de fina små burkarna?

Ida
Reply to  Sara Och
5 år sedan

går att hitta på rusta eller öb

Ida
5 år sedan

Blev så full i skatt i affären idag, tänkte på dig. Du som brukar göra tomteskumsfudge! Gick och tittade vilken smak som var ny för i år fick en smärre chock tomtegrötssmak, tänk du fudge på den:)

5 år sedan

Älskar pannacotta men har aldrig testat med apelsin! Det ser så gott och fräscht ut 😀

Therése
1 år sedan

Hej! Jag älskar din apelsinpannacotta och gör den varje nyår. Men min fråga är hur du gör för att inte det ska bli en massa apelsinskal i botten? Du kanske silar bort apelsinskalet?
Tacksam för svar ☺

Nästa inlägg

Godaste fisk- & skaldjurssoppan

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x