Nutellatårta

Godmorgon och välkommen ny vecka,

Oj vad vi har bakat med nutella i helgen, nutella är så gott så det kan ju liksom inte gå att misslyckas med. Eller?  I vår familj är vi inte så glada i de traditionella tårtorna utan vi bjuder oftast på kladdkakor eller cheesecakes. Och igår bjöd barnen far på en glasstårta med krämig nutella & hasselnötter.

För att få den runda formen gjorde jag glassen i en plastbunke.
IMG_9427
En tårta med ytterst få ingredienser, busenkel att göra!

Det här behöver du till 5- 6 bitar:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
250 gram nutella

Topping: 
50 gram smält mjölkchokolad
hackade hasselnötter

Gör så här:
Vispa grädde fluffig så att den bildar toppar, öppna mjölken och vänd ner i grädden, rör om och ringla sist ner nutellan,
Häll upp i en plastbunke och ställ in i frysen över natten. När du vänder upp glasstårtan så tar du fram tårtan tio minuter innan och vänder den upp och ner på ett tårtfat. Ibland kan man få hjälpa den lossa lite i kanterna med en sked.

IMG_9436
Ringla över smält choklad ( eller nutella) och toppa med grovhackade hasselnötter.
Vi toppade med små flaggor för pappan i huset på Fars Dag.

IMG_9445

1

13 responses to “Nutellatårta

  1. Ser supersmarrigt ut och definitivt ett recept som passar mig, enkelt och lätt 🙂

    Önskar dig en fin vecka!

    Inredningshjälpen/A

  2. Josephine skriver:

    OMG såå smarrigt! Måste testas på närmsta kalas!

  3. camilla skriver:

    ska den kondenserade burken vara kokad? ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nix 🙂

  4. Amanda skriver:

    Hej. Har precis börjat följa dig både på instagram &här på bloggen, och måste säga att älskar dina recept! Tänkte fråga dig om du kanske kunde lägga upp några recept på asiatisk mat? Hopps du har en fortsatt mysig dag! Kram 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Sök Thaimat , Thai i sökrutan så hittar du massa 🙂

  5. Moa skriver:

    Åh va gott! ;D

  6. Märta skriver:

    Hej!!
    När jag tittar runt på olika recept ser jag ofta att man ska ha en form som är 20×20, men det år väldigt svårt att få tag på det (?). Eller är det jag som letar extremt dåligt?!
    Var hittar du det? 🙂 tack för en väldigt härlig blogg!!

  7. Ohlala, vilken goding! Kondenserad mjölk är ju så gott att ha i efterrättstårtor. Vi gjorde glasstårta med mango och citron med kondenserad mjölk i somras, alla tiders god. Men nutella alltså, jajamensan, den sparas också:)
    Kramar

  8. Amanda skriver:

    Ett tips är att täcka skålen med plastfolie i botten innan man häller upp smeten i skålen. Mycket lättare att få den ur skålen när man ska vända den upp och ned 🙂

  9. Ulle skriver:

    Igår blev jag bjuden på denna fantastiskt goda tårta hos en vännina. ?
    Har läst din blogg under en längre tid. Tack snälla för att allt du delar med dig av. Du under lättar i vardagen när jag ska planera middagarna ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *