Kycklinggryta med purjolök & dijonsenap

Lagade precis en sen lunch, en kycklinggryta efter filosofin ” man tager vad man haver ”
Alla grytor man gör med crème fracihe blir ju extra krämiga, i denna var det purjon & dijonsenapen som fick bli smaksättare.
Mumma!

Extra plus för att den går snabbt att laga, ungefär lika lång tid som riset blir färdigt på.
IMG_9232
Väljer du bort riset & tar en sallad till har du en LCHF-middag.

Det här behöver du till 4 personer: 
3 stora kycklingfileer
smör
salt & peppar
1/3 dels purjolök
4 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 1/2 msk med kinesisk soja
3 tsk dijonsenap
salt & peppar

Serveras med kokt ris

Gör så här: 
Strimla upp kycklingen & purjolöken. Och hetta upp en stekpanna med smör, fräs purjon några minuter och sen tillsätter du kycklingen. Salta & peppra, och vänd om då och då tills kycklingen är genomstekt. Mät i crème fraîche, soja, fond & dijonsenap.
låt sjuda upp och smaka av med salt & peppar.

1

6 responses to “Kycklinggryta med purjolök & dijonsenap

  1. Louise skriver:

    Låter fantastiskt gott ?

  2. Olivia skriver:

    ser jättegott ut! Har du tips på något annat man skulle kunna ta istället för dijonsenap? Är inte jätteförtjust i senap nämligen 🙂

  3. pilla skriver:

    Men så gott det såg ut!

  4. Josephine skriver:

    Låter jättegott! Älskar snabba och enkla recept!

  5. Anneli skriver:

    Jag är så glad att jag hittat din blogg. Jag har letat och scannat internet efter goda, enkla och snabba recept men aldrig riktigt hittat något som varit i vår smak. Vi har nu provat denna rätten och GUD så gott, ingen ville sluta äta. 🙂 Så stort tack för dina recept och jag har redan planerat in att laga flera av dina rätter.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *