Efterrätt med kvarg och kaksmulor

Hej,
Nu är vi tillbaka från en lång och frisk powerwalk, jag & mannen. Så nu tänkte jag passa på att skriva till er medan Jonathan är & hämtar Nomi från kalaset på leklandet. Och ni var många som önskade receptet på efterrätten vi åt igår. Den var riktigt mumsig och kändes nästan nyttig för att den är gjord på kvarg. Den är dessutom busenkel att göra, man slänger ju ihop den på bara ett par minuter. Vi gjorde denna till advent, då är ju pepparkakor ett måste. Men det går bra att yta mot vilka cookies eller digestivkex som helst.

IMG_8579

Till 6 portioner behövs
500 gram kvarg ( vi hade smaken granatäppel )
6 pepparkakor / cookies eller digestive
2 guldnougat
Färska bär

Gör så här: 
Häll upp kvargen i vackra glas, toppa med pepparkakssmulor. Krossa dem i mortel eller för hand.
Guldnougaten hyvlar du med en osthyvel, jag tycker det är lättast om den är rumstempurerad.
Toppa med bären och servera genast

IMG_8582

1
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

[…] Jo, det ger ju en känsla av att den är nyttig, då man säger att det är kvarg som är basen i efterrätten. Men öser man på krossade pepparkakor, färska bär och hyvlar guldnougat över, så blir den inte nyttig någonstans. Recept hittar ni HÄR!  […]

Nästa inlägg

Skomakarlåda med kycklingfile

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x