Lax med tomat & basilikasås

Litet lunchtips, eller kanske kvällens middagstips. Denna åt jag & Jonathan till lunch förra veckan. Men jag har skrivit om receptet så att det ska passa en familj för 4. För smidighetens skull.

En rätt som tar mindre än en halvtimma att laga.
IMG_7656
För 4 personer:
4 bitar lax
2 1/2 dl creme fraiche ( tomat & basilikasmak )
1 1/2 dl vatten eller grädde
salt & peppar

Serveras med pärlcouscous med hackad tomat

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader,
Lägg den tinade laxen i en ugnssäkerform, vispa ihop crème fraîche, & vatten och häll över fisken.
Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är genomstekt. Servera sedan med couscous eller kanske pressad potatis.

IMG_7673 (1)

2

8 responses to “Lax med tomat & basilikasås

  1. Lotta skriver:

    Hej Jenny
    Jag tänkte göra dina delicatobollar till min dotters kalas som är om två veckor. Kan jag göra dem nu och har de i frysen i två veckor?
    Tack för en bra blogg, med många inspererande recept!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂 Visst kan du det.

  2. Camilla skriver:

    Kan man blanda créme fraichen med mjölk el matlagningsgrädde i stället för vatten – kan jag ha i något mer för att lyxa till det (ska ha tjejmiddag ikväll o tänkte bjuda på detta?

    1. jennysmatblogg skriver:

      absolut 🙂

  3. Josefine skriver:

    Jag tänkte göra denna rätt till veckan men problemet är att i créme frichen med basilika och tomat är det lök i och min dotter är allergisk mot all sorts lök så har du ngt tips vad man kan ha istället?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *