Biff Rydberg med senapscreme

Hej där, 
Jag är alldeles strax på väg till mataffären för att handla kvällens middag. Det blir en 3-rätters som Thelma har bestämt och ska laga till oss ikväll. Jag återkommer med bilder och recept såklart. Mitt middagstips för er som tänker laga oxfile ikväll, men inte vet vad: Biff a la Rydberg med senapscreme. Det är väl ändå en underbart god gammal klassiker, som egentligen skulle fungera att göra även med fläskfile.

IMG_7404 (1)

Det här behöver du till 4 personer:
700- 800 gram putsad oxfile
smör
10 stycken potatisar
1 gul lök

Senapscreme: 
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk fransk dijonsenap
1/2 tsk socker
1 nypa salt

Garnering:
4 äggulor

Gör så här:
Ta fram oxfilen cirka 2 timmar innan du ska börja med maten. Skala och skär potatisen i bitar och skölj den i kallt vatten för att få bort det mesta av potatisstärkelsen. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner potatisen, rör om då och då. Finhacka under tiden löken och skär oxfilen i 2*2 cm bitar. Senapscremen gör du genom att vispa grädden fluffig, och rör ihop med senap, socker och salt. Låt stå kallt fram till servering.

Råstekt potatis blir lite som friterad potatis, väldigt gott

IMG_7370När potatisen är klar ( cirka 15-20 minuter ) ta upp och låt överskottet av smöret rinna av, innan du lägger den på serveringstallrikarna. Fräs löken glansig, och lägg upp för sig på tallrikarna. Till sist höjer du värmen och fräser oxfilen hastig runt om ett par minuter.  Tänk på att inte steka allt samtidigt, köttet ska inte koka. Stek så att köttet får vacker färg, men fortfarande är rosa i mitten. Lägg upp på tallrikarna och servera med senapssås och äggula.

Smaklig måltid! 

1
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

det var länge sedan, aldrig gjort det själv, utan det var min mamma som är KOCK som lagade detta hemma.

Men det måste jag testa.

kram

8 år sedan

En riktig klassiker. Så gott. Tack för en fin blogg 🙂

8 år sedan

Brukar ofta äta Biff Rydberg på Riche men har aldrig testat att laga det själv, kanske på tiden?
Din variant ser väldigt god ut!

Inredningshjälpen/A

8 år sedan

[…] Måndag : Falafel i wraps  Tisdag : Laxpanna med ajvar Onsdag: Ostfyllda köttbullar Torsdag Paj med varmtrökt lax Fredag: Biff rydberg […]

Emelie Forslöf
7 år sedan

Så gott! Detta ska jag laga till helgen.

7 år sedan

[…] Biff Rydberg med senapscreme […]

Martin
7 år sedan

Biff Rydberg äter vi när fantasin tryter, dvs rätt ofta. Jag brukar göra en sås av créme fraiche, majonnäs, äggulor, Dijonsenap, lite umami och en liten gnutta chilli (för lite djup i smaken) . O en Barolo till.

Nästa inlägg

Kalaskakor

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x