Kyckling i ugn med citron & soltorkade tomater

 

Måndagförmiddag och solen skiner så där gott över Växjö idag.
Jag gillar måndagar, och denna veckan är fullproppad med roliga möten och nya utmaningar. Och även en hel drös med recept som ska provas, såklart. Denna kycklingrätt provade jag förra veckan.

IMG_6048

Servera denna goda gratäng med ris & en krispig sallad.

IMG_5984 (1)
Det här behöver du till 4 personer:
600-700 gram kycklingfile
smör
salt och peppar

2 dl creme fracihe
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
10 soltorkade tomater
1/2 msk dill ( jag hade fryst)
+ salt & peppar
1 msk pressad citronsaft ( mer eller mindre efter smak & tycke)

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingfileen i lagom stora bitar och smörstek den med salt och peppar tills den får en fin färg.
Lägg kycklingen i en ugnsform. Värm upp en kastrull med crème fraîche, grädde, fond, klipp ner soltorkade tomater, dill och smaka av med salt och peppar & citronsaft.
Ställ in i ugnen i cirka 25-35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

IMG_6028
IMG_6045

0
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Barbro
5 år sedan

Verkar ju jättegott – får testas nån gång. För kycklingrecept får man aldrig för lite av.
Ha en bra kväll.

Memme
5 år sedan

Snubblade in här utav en händelse häromdagen och hela min vardag är räddad! Jag är uppvuxen med en mamma och en pappa som är kockar och jag själv är också utbildad, men! Man fastnar så lätt i samma rätter som går om och om igen och jag kände att jag hade tappat sugen på att laga mat. Du har räddat den! Denna veckan lagar vi 5 rätter härifrån och det ska bli SÅ roligt! Tack för en GRYM blogg med helt fantastiska recept som passar alla! ??

jennysmatblogg
Reply to  Memme
5 år sedan

Vad roligt att höra 😀

Kristina
5 år sedan

Hej! Tycker din blogg är kanon, skulle dock vilja ha mer maträtter utan så mycket grädde i. Tack på förhand

Amy
5 år sedan

Gjorde den här igår stor hit bytte ut dillen mot dragon !! Alla recept jag plockar härifrån bloggen blir succé! Tack för en fantastisk blogg ?

Sophie
5 år sedan

Gjorde denna rätten för några dagar sedan det blev så gott! Ska jag spara till min samling med bra recept ?

Emelie
5 år sedan

Var har du köpt den rosa vågiga ugnsformen? Den ser så praktisk ut! Djup och bra.

jennysmatblogg
Reply to  Emelie
5 år sedan

Den kommer från Mio tror jag 🙂

smalinp@yahoo.com
5 år sedan

Riktigt gott☺ la dock till färska babyplommon tomater å riven ost ?
Mums så gott ☺

Jenny
5 år sedan

Hej! Tack för alla goda och familjevänliga recept!! Efterlyser dock oxå lite mer rätter utan grädde och creme fraiche..! Om man får önska..;)

Björn Sandberg
5 år sedan

Riktigt gott!!! En självklar favorit i receptpärmen!

Lotta
5 år sedan

Hej, kan man ta kycklingbuljongtärning istället för fond? Mängd?

Ann-sofie
5 år sedan

Hej. Jag är inte särskilt hälsosam men det är en sak jag försöker undvika och det är creme fraiche. Det lär vara det värsta vad gäller transfetter. Många av dina recept innehåller just det. Gärna mindre av den varan. Annars en fantastisk blogg. tack.

4 år sedan

[…] Kyckling i ugn med citron & soltorkade tomater […]

4 år sedan

[…] Recept från Jennys matblogg […]

Nästa inlägg

Plommonkräm

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x