Mariannepannacotta

Godmorgon vänner,

Vilket busväder det är ute, regn & rusk och mycket blåsigt. Igår kväll var det veckans sista föräldrarmöte, då för Jacob på hans gymnasieskola. Intressant att lyssna på hur de har det i skolan, och sedan se deras klassrum. Och några av föräldrarna hade redan gått den här körkortsutbildningen. Jisses, det är ju dags att börja övningsköra nu ju. Så jag och Jacobs pappa har också bokat in oss på en sådan handledarkurs nu. Snart har han körkort & flyttar hemifrån… Nej herregud vad tiden går snabbt.  Sen kom hem jag vid kvart i nio igår och då orkade jag inte uppdatera den härefterrätten.

Så du får den nu istället, en krämig Marainnepannacotta IMG_6446
Jag gjorde mina i pyttesmå glas, perfekt om man ska ha efterrättsbuffe.
Annars blir detta receptet till 4 personer.

IMG_6457

Det här behöver du till 8 små portioner:
2 1/2 vispgrädde
1 1/2 gelatinblad
120 gram mariannegodis

Garnering: 3 st marainnegodis

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Ta bort pappret och lägg ner mariannegodisarna dubbla fruspåsar och gå loss med brödkavlen på dem tills de bara är godissmulor kvar. Låt grädden sjuda upp, häll ner godiskrosset under omrörning. Mixa sedan grädd/ chokladblandningen slätt. Och ta bort kastrullen från plattan, krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Rör tills gelatinet har löst upp sig.

IMG_6402

IMG_6408Häll sedan upp i portionsglas eller snygga serveringsglas och ställ in i kylen,
i minst fyra timmar.

 

Innan servering strö över krossad marainnegodis.
Mintigt och gott! Prova vetja.

IMG_6462 (1)

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne
8 år sedan

Hej Jenny! Hur många dagar i förväg tror du att man kan göra dessa?

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
8 år sedan

Helst dagen innan, men i värsta fall 2 dagar innan 🙂

Susanne
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Tack för ditt snabba svar. Jag är på jakt efter små efterrätter som jag skall ha på en student. Inga tårtfantaster så har du får gärna tipsa på vad jag kan ha istället. Trevlig helg!

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
8 år sedan

Små portions pannacottor och chokladmousser, mini cupcakes blir säkert poppis 🙂
Lycka till

Magdalena
8 år sedan

Hej Jenny. Jag brukar inte kommentera men nu måste jag. Vad bra att du och Jacobs pappa går på kursen tillsammans. Det hade tyvärr aldrig mitt X gått med på.
Du är en förebild för mig
kram Magdalena.

jennysmatblogg
Reply to  Magdalena
8 år sedan

Hej Magdalena,
Tack för kommentaren. Jo jag och Jacobs ( och Thelmas ) pappa försöker alltid att gå på alla föräldrarmöten/ utvecklingssamtal båda två.
Vi tycker det är viktigt för barnens skull. Jacobs konfirmation firade vi hemma hos med bägge familjer, vår släkt & släkten på deras pappas håll. Funkar bra och det är viktigt för barnens skull.

jessica
8 år sedan

Ett litet tips för att spara på brödkaveln 😉 Använd färdigt Mariannekross.

Linda
8 år sedan

Ett tips är att göra vanlig kladdkaka och när den nästan är klar ta ut och strö mariannekross över hela kakan. Sedan in i ugnen någon minut till så att krosset smälter. Så gott med en klick grädde till! Mintigt och fräsht!

Carola
8 år sedan

Provade att göra denna, men som fyra större portioner. Hade på både grädde och krossad Marianne som garnering. Riktigt gott blev det, kommer göras fler gånger här hemma! ?☺

Emma Assmundsson
3 år sedan

Hej, har för mig att jag följde ett liknande sånt här recept förut men då var det även med after eight med och toppad med passionsfrukt.

Nästa inlägg

Bakning pågår

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x