Balsamicokyckling med baconströssel

Hej där,

Lite middagstips tar vi nu, medan jag ska sätta mig och redigera bilder för chokladbollarna. Och mitt tips till er blir vår goda middag som vi lagade igår på majskyckling. IMG_5990
Det här behöver du 4 personer : 
600 – 700 gram kycklingfile
2 1/2 dl vispgädde
2 dl creme fraiche
2 msk koncenterad kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk balsamico
1/2 tsk torkad timjan

Garnering : knaperstekt bacon

Serveras med ris eller klyftpotatis

IMG_6012

Gör så här: 
Ställ ugnen på 180 grader. Dela kycklingfileerna i lagoms stora bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen så den får en fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form och vispa ihop såsen i en kastrull. Börja med grädden och vänd ner crème fracihe, fond balsamico & timjan och pressa ner vitlöksklyftan. Låt sjuda upp ett par minuter innan du fördelar såsen över kycklingen.
Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter ( eller tills kycklingen är klar)

Servera med en god sallad & ris.

IMG_6000

1

18 responses to “Balsamicokyckling med baconströssel

  1. Jag skriver:

    Hej!

    Vad gott det ser ut!! Ska provas 🙂
    Men dum fråga kanske… vad menas med ”balsamicosås”? 🙂

    MVH

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det är en krämig sås man ofta har på sallad, eller på finare måltider.
      Du finner den vid olivolja i butik 🙂

  2. Camilla.L skriver:

    Första gången jag skriver trots att jag följt din blogg ett tag. Undrade också över basamicosåsen och såg svaret men blev inte klokare trots det. Menar du balsamicovinäger då eller?

    1. jennysmatblogg skriver:

      hej 🙂 Vad roligt att du skriver en rad.
      Det finns massa olika, men denna är god: http://www.100gram.se/zeta/zeta-crema-di-balsamico/19873

    2. Marie-louise skriver:

      Balsamicodressing menar hon den är krämigare än balsamicovinäger

      1. jennysmatblogg skriver:

        Recept är inte till för att följas punkt och pricka 🙂 Prova er gärna fram, det gör matlagningen roligare 🙂

  3. Katarina Larsson skriver:

    Låter jättegott! 180grader? Är det varmluftsugn då eller? Är balsamico och balsamicosås samma sak?
    Tack för en underbar receptblogg!
    MVH Katarina.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade basamico 🙂

  4. Jessica skriver:

    Gratängformen! Helt ljuvlig…vart kan jag hitta den?!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag köpte den på lagerhaus 🙂

  5. Jenny skriver:

    Jättefin blogg! Goda recept! Om jag får önska; lägg inga bilder mellan ingridienslistan och ’så gör man’ för då får man skrolla upp och ner hela tiden. Minne som en guldfisk 🙂
    Mvh Jenny

  6. Evalotta skriver:

    Hej! Kan du hjälpa mig med recept? Efterlyser en slags morotskaka som min mamma bakade på 70-talet. Det är alltså inte dagens morotskaka med kräm ovanpå. Denna gjordes i långpanna och skars i fyrkantiga bitar och ingen topping. Det enda jag/vi kommer ihåg är att det var bla, finrivna morötter, olja och kanske kanel i?. Tack för en jättebra matblogg. Hälsningar Evalotta

  7. Nilla skriver:

    Hej! Jag tänkte göra denna till ett kalas på lördag men jag undrar om det funkar att steka kycklingen och baconen kvällen innan?

  8. Madeleine skriver:

    Det här var det godaste jag ätit på länge!!

  9. Nina skriver:

    Hej!! Ville bara kika in och säga att du är en sån inspirerande själ. Alltid lika roligt att klicka sig in på din blogg och få nya ideer och smaksensationer 🙂 Fantastiskt fin form!
    Kram

  10. Gollum skriver:

    Tack, det var oerhört gott 🙂 en ny smak för mig.

    Gjorde det till frugans 30års middag.

  11. Mia skriver:

    Denna gjorde jag igår och det var jätte gott. Tillsatte lite kinesisk soya också . Hela familjen älskade det, både vuxna och barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *