Brysselkex

Brysselkex är väl den mest klassiska småkakan någonsin, lätt att göra och fin i olika färger. 

 IMG_5250 IMG_5254

Det här behöver du:
200 gram smör
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 1/2 dl vetemjöl

Garnering : strösocker + karamellfärg

IMG_5244

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Nyp ihop mördegen och rulla till två längder. Rulla längderna i det färgade sockret,
Och lägg kallt i kylskåp i minst 30 minuter.

 

Skär upp och lägg på en plåt med bakplåtspapper
och grädda i cirka 10 minuter.

Riktigt färgglada och passar till vilket barnkalas som helst.
IMG_5262 (2)

2

4 responses to “Brysselkex

  1. vera skriver:

    Vilken rolig idé med olika och färgstarka färger. Ser grymt goda ut! 🙂

  2. Emma skriver:

    Mina kakor bara flyter ut och blir jättefula… Vad gör jag för fel? 🙁

  3. Pernilla skriver:

    Kan man göra dessa dagen innan kalass och i så fall var förvarar jag de? Mvh Pernilla

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut, förvara dem i en burk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *