Thaigryta med ris

Tjingeling,

Vi lagade en god thaigryta nu i veckan, jag skulle kunna leva på thaimat i månader utan att tröttna. Grytor, soppor eller nudelwok är mina favoriter. Och för att inte prata om deras goda vårrullar med sweetchilisås man får in som förrätt. Mums.

IMG_4903

Jag gillar koriander så jag hade i rätt mycket, välj själv hur mkt efter smak.

Det här behöver du till 4 personer:

1 finhackad gul lök
1/2 röd strimlad paprika
1/2 strimlad gul paprika
1/2 strimlad grön paprika
400 gram kokosmjölk
1 tsk sambal oelek ( minska om ni inte gillar stark mat)
1/2 lime
2 burkar kräftstjärtar (a 360 gram)
koriander

Serveras med ris

Grytan på väg att sjuda upp
IMG_4893 (1)

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök glansig innan du lägger ner paprikan, fräs den snabbt. Man vill inte ha mjuk paprika, utan behålla tuggmotståndet. Vänd ner kokosmjölk, pressa ner en halv lime & sambal oelek. Låt sjuda upp och dra bort från plattan. Rör ner kräftstjärtarna och koriandern och klart att servera med ris!

IMG_4899

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Åhhh den ser fantastisk ut. Bor ju på Phuket nu och lever på den här maten för tillfället men bunkrar recept till en kommande tid i Sverige. Ser inte fram emot att komma hem och behöva laga maten själv samt kostnaderna för maten, haha!
Alltså vårrullar. Köper de absolut godaste på en marknad i Kalim med så vansinnigt god sås till. Herre jösses, jag kommer spara in pengar på flygbiljetten när det blir hemresa då jag istället kan rulla hem! Nåväl receptet är sparat trots att jag inte just nu längtar tills att laga min egen mat (har gjort det 3 ggr sedan vi flyttade ner för 2,5 månader sedan) men efter ett år här så ska jag nog längta efter matlagningen jag oxå. Då kommer det här receptet sååå väl till pass! Trevlig helg å tack!

Ida
8 år sedan

Har du nåt bra recep på vårrullar?

8 år sedan

Precis en rätt i min smak, ser så gott ut.

Sabrine
8 år sedan

Kan man byta ut till kyckling oxå? 🙂

Vanja
8 år sedan

Hej, Kan du tipsa om mat som passar att ha som matlåda?

Therese
8 år sedan

Hej! Detta ser jätte gott ut. Receptet för hur många personer är det beräknat till ?

jennysmatblogg
Reply to  Therese
8 år sedan

4-5 personer 🙂

Ghada
8 år sedan

Hej!
Kan man byta ut räkorna mot kyckling? 🙂

Nästa inlägg

Nytt porslin

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x