Kanske världens godaste pannacotta

Ja om du frågar mig. Lingonpannacotta, precis lagom söt & perfekt krämig.  Och sen är den extra god om du har plockat dina lingon själv. Just nu kryllar det av lingon i de småländska skogarna.

 IMG_2581 (1)

Det här behöver du :
4 dl grädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 dl lingon
(Spara några till garnering )

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen.
Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången.
Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet.  Sila det innan du häller upp det i vackra glas.
Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.

Dekorera med lingon innan de serveras.

IMG_2504

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *