Baka scones

Godmorgon och välkommen Lördag,

Gillar ni som jag nybakat bröd, men kanske inte orkar att stå och vänta på jäsning. Då vill jag tipsa om dessa goda scones. Klara på nolltid.

Scones orginal
Frukostscones med fetaost
Blåbärsscones
Chokladscones 
Ostmuffins
Fröscones 
Ost- och baconmuffins

Eller varför inte dessa frasiga havrescones :

Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1-2 tsk salt

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.  Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras genast

1
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
10 år sedan

God morgon!
Låter som ni hade en toppendag i går.
Scones är ju alltid gott och dina ostscones har jag bakat några gånger. vi tycker dom är väldigt goda till frukost eller till en god soppa. Fina sopprecept kan man ju också hitta på din fina blogg. Trevlig helg! Karin

Jennys_matblogg
Reply to  Karin
10 år sedan

😀
trevlig helg till dig med Karin.

Kram

10 år sedan

Gör alltid dina havrescones till helgen om vi blir sugna på scones. Jättegoda!

Jennys_matblogg
Reply to  Linda
10 år sedan

Ja visst är de goda! 🙂 Och känns lite nyttigare eftersom det är havre i 😀

Pialisa
10 år sedan

Fick inspiration av dig och slängde ihop scones till frukosten! Ökade mängden havregryn och slängde i linfrö, pumpa- och solroskärnor. Lade smeten i muffinsplåt och strödde lite riven ost på toppen! Mums! Jag är ny läsare av din blogg och gillar vad jag ser! Tack❤️

Jessica
10 år sedan

Hej!
Älskar dina recept har lagat några av dem och det blir ju super gott

Tessan
10 år sedan

Hej. Underbara scones. Jag har en fråga, hur äter ni era scones? Delar ni dem på mitten eller äter dem hela, om ni förstår vad jag mrnsru:-D. Kram och tack för super bra blogg.

Jennys_matblogg
Reply to  Tessan
10 år sedan

Jag delar på mitten, med massa smör, ost och marmelad. Mums

Tessan
10 år sedan

Menar ska det ju stå:-D

Maria
10 år sedan

Kan man baka scones dagen innan man ska äta dem? Eller blir de torra? Kan ju värma dem i ugnen strax innan servering…

Jennys_matblogg
Reply to  Maria
10 år sedan

Tror inte de blir så goda att göra dagen innan.
De går rätt fort att grädda – så gör dem precis innan servering

Tessan
9 år sedan

Jättegoda! Älskar dess frasighet. Känns lite nyttigare åxå iom havregrynen 😉 Ha en skön helg!

9 år sedan

Mmm. Havrescones har jag inte testat. De ser ju livsfarligt goda ut för en som älskar havre.

Tessan, dela dem och ha på lite vad du vill. Klassiskt är sylt och clotted cream men vispad grädde går bra om man inte orkar/hinner göra clotted cream eller har nära till en butik som säljer det (English Shop t.ex.). I Sverige är vi många som gillar dem med ost. 😀

Charlotte
9 år sedan

Jag brukar byta ut någon dl av vetemjölet till något grävare t ex grahamsmjöl. Sedan brukar jag ta en tsk vaniljsocker och en tsk kardemumma i. Det blir ljuvligt! Testa!!!

Sofia
8 år sedan

Kan man göra smeten/degen dagen innan?

Nästa inlägg

Nutellamousse med krisp

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x