Torsk i citronsås

 

 

En lättgjord och himmelsk god fiskgratäng.
IMG_2960

Det här behöver du
1 torskblock
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fracihe
2 msk hummerfond
salt & peppar
1/2 kruka finhackad dill
1-3 msk färskpressad citronsaft
1 dl riven ost

Serveras med kokt ris

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond i en kastrull. Smaka av med citronsaften. Och krydda med salt, peppar & dill. Häll såsen över fisken och riv över en god ost. Gratinera i 25- 30 minuter eller tills fisken är genomklar.

IMG_2962

1

9 responses to “Torsk i citronsås

  1. Jenny skriver:

    Ser jättegott ut! Du skriver att man ska vispa ihop det i en kastrull,ska man alltså värma såsen på spisen först?
    Haha jag är en sjukt dålig kock och har noll koll;-)

    1. Linda skriver:

      Undrar jag med 😉

      1. jennysmatblogg skriver:

        Ja såsen ska värmas upp 🙂

  2. Låter jättegott och lite annorlunda jämfört med min ”traditionella” variant med spritsat mos till.
    Fisk är så gott, tröttnar aldrig!

    Kram Anette

  3. Anki skriver:

    Alltså detta var ju sjukt gott. Min 16- åring som aldrig annars brukar kommentera maten sa att ”det smällte i munnen”. Han åt ett helt torskblock själv :). Då var det ett bra betyg på maten.Tack för din inspiration!!

  4. Så gott, en ny vardagsfavorit. Tack!!

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *