Burgare med paprika & lök

 

 

En ny variant av Beercanburger, de kan både lagas i stekpannan eller grillas om vädret tillåter.

IMG_0707

Det blir cirka 6 stycken av detta recept.

Det här är min version av beercanburger:
1 kilo nötfärs
3 msk oxfond
salt & peppar

Fyllning:
Smör
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gulpaprika
15 cm purjolök

6 remsor med bacon

IMG_0713

Gör så här:
Rör ihop färsen med fonden & salt och peppar, låt vila medan du gör fyllningen.
Finstrimla paprika och purjolök och fräs i en stekpanna med smör.
Bara tills de får lite färg, de ska inte bli mjuka. Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar.  Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken.

IMG_0715

Fyll upp med den goda paprikafyllningen och smula över fetaost.
Grilla eller stek dem på ena sidan. Den blir genomstekt om man har den på medelhög värme och grillar den. Gör man den på spisen kan man med fördel lägga över ett lock.

Servera med god ugnsbakad potatis.
IMG_0739Denna potatisen har jag penslat med rapsolja, och strött över ströbröd & flingsalt.
Blir så himla gott. Och fetaostsåsen på bilden hittar du recept på här

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Gud, det ser helt fantastiskt ut! Smart med baconen som håller allt på plats 🙂

Jenny
8 år sedan

Kan man även köra dem i ugnen?

Simone
8 år sedan

Tror du att man kan förbereda burgarna och förvara dem i kylskåpet tills man ska grilla dem?

jennysmatblogg
Reply to  Simone
8 år sedan

Ja några timmar innan funkar alldeles utmärkt.

Simone
8 år sedan

Tack för snabbt svar och en fantastisk bra blogg! Många bra recept ??

Josefine
8 år sedan

Vilket roligt recept! Tror du att det funkar lika bra med parmaskinka, istället för bacon? Är lite känslig för fettig bacon :I

jennysmatblogg
Reply to  Josefine
8 år sedan

Tack, vad roligt! Det tror jag säkert 🙂

8 år sedan

Undrar, om man skulle göra dom i ugn hur länge och vilken grad tror du det skulle va ?

Rebecca Ketola
8 år sedan

Hej!
Vi gjorde såna hamburgare i somras men vi hade ost och purjolök och marinerad vitlök så gott blev det 😀

Elvira
7 år sedan

Gjorde dessa efter ditt recept idag! Jag och min Sambo älskade dessa!!! Gjorde en tzatsiki och ungstekta rotfrukter till! MUMS! <3 Tack för det grymma receptet! (:

Nästa inlägg

Sommar i stugan

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x