Frisk citronsorbet med varma hallon

Jag tror att detta kommer bli en återkommande favorit i sommar hemma hos oss, vi gillar alla bakverk / efterrätter med citron. Och denna sorben är läskande & svalkande, enda misstaget var att jag gjorde för lite. Det försvann nämligen i ett nafs.

Dekorerade med lite mynta och färska uppvärmda hallon
IMG_1913

Går att göra utan glassmaskin.

Det här behöver du:
saften av 2 citroner ( ungefär 1 dl )
2 dl vatten
1 dl socker
2 äggvitor

Färska hallon + vaniljsocker

Gör så här: 
Värm upp vatten och socker tills det har kokat ihop till en sockerlag. Låt svalna i kylskåp en kvart.
Vispa ihop äggvitorna till ett poröst skum. Pressa ner citronerna i sockerlagen och vänd ihop med den vispade äggvitan.
Ställ in i frysen och rör om då och då tills sorbeten har fryst. Värm sedan upp hallonen i en kastrull och smaka av med lite vaniljsocker tills du får dem lagom söta.

Servera detta tillsammans med glassen
IMG_1929

1

11 responses to “Frisk citronsorbet med varma hallon

  1. Andrea skriver:

    Det lät väldigt gott och somrigt! Ska jag testa någon dag. Tack jenny för alla inspirerande recept och fina bilder och bloggen har verkligen blivit jättefin. Ha en fin dag/Andrea

  2. Andrea skriver:

    Det såg gott och somrigt ut, ska jag testa! Tack för alla inspirerande recept och fina bilder. Bloggen har verkligen blivit jättefin. Ha en fin dag/Andrea

  3. Petteri skriver:

    Ser jättegott ut. Jag gillar också citron men även lime i efterrätter och bakverk Här i New York är det mycket vanligt att äta olika muffins och pajer med citrusfrukter i. Jag älskar det ☺

  4. Camilla skriver:

    Fråga: ska den verkligen stå i kylen för att frysa? Inte i frysen? Låter supergott!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Frysen 🙂

  5. Christina skriver:

    Oj, denna måste jag testa, jag älskar sånt med citron, och receptet var inte krångligt heller. Bra blogg du har 🙂

  6. jenny skriver:

    Hej jenny! Tack för alla härliga recept! Håller på att göra sorben just nu:) smakar underbart men den verkar ha delat sig helt i frysen, citronsockerlagen underst, de vispade äggvitorna överst. Går det ihop under tiden det fryser och blandas? Kanske gick det galet någonstans…

    1. jennysmatblogg skriver:

      Om den delar sig rör ihop den eller mixa med stavmixer 🙂

      1. jenny skriver:

        Tack jenny! Ska testa när den fryst lite mera!

  7. Saga skriver:

    Låter supergott! Tänkte prova men undrar ungefär hur länge den behöver stå i frysen? Undrar eftersom jag vill veta när jag behöver börja göra den om jag vill ha klart den till kvällen.

    1. jennysmatblogg skriver:

      4-5 timmar blir bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *