Frisk citronsorbet med varma hallon

Jag tror att detta kommer bli en återkommande favorit i sommar hemma hos oss, vi gillar alla bakverk / efterrätter med citron. Och denna sorben är läskande & svalkande, enda misstaget var att jag gjorde för lite. Det försvann nämligen i ett nafs.

Dekorerade med lite mynta och färska uppvärmda hallon
IMG_1913

Går att göra utan glassmaskin.

Det här behöver du:
saften av 2 citroner ( ungefär 1 dl )
2 dl vatten
1 dl socker
2 äggvitor

Färska hallon + vaniljsocker

Gör så här: 
Värm upp vatten och socker tills det har kokat ihop till en sockerlag. Låt svalna i kylskåp en kvart.
Vispa ihop äggvitorna till ett poröst skum. Pressa ner citronerna i sockerlagen och vänd ihop med den vispade äggvitan.
Ställ in i frysen och rör om då och då tills sorbeten har fryst. Värm sedan upp hallonen i en kastrull och smaka av med lite vaniljsocker tills du får dem lagom söta.

Servera detta tillsammans med glassen
IMG_1929

0
Prenumerera
Notis om
11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Det lät väldigt gott och somrigt! Ska jag testa någon dag. Tack jenny för alla inspirerande recept och fina bilder och bloggen har verkligen blivit jättefin. Ha en fin dag/Andrea

5 år sedan

Det såg gott och somrigt ut, ska jag testa! Tack för alla inspirerande recept och fina bilder. Bloggen har verkligen blivit jättefin. Ha en fin dag/Andrea

5 år sedan

Ser jättegott ut. Jag gillar också citron men även lime i efterrätter och bakverk Här i New York är det mycket vanligt att äta olika muffins och pajer med citrusfrukter i. Jag älskar det ☺

Camilla
5 år sedan

Fråga: ska den verkligen stå i kylen för att frysa? Inte i frysen? Låter supergott!

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
5 år sedan

Frysen 🙂

5 år sedan

Oj, denna måste jag testa, jag älskar sånt med citron, och receptet var inte krångligt heller. Bra blogg du har 🙂

jenny
5 år sedan

Hej jenny! Tack för alla härliga recept! Håller på att göra sorben just nu:) smakar underbart men den verkar ha delat sig helt i frysen, citronsockerlagen underst, de vispade äggvitorna överst. Går det ihop under tiden det fryser och blandas? Kanske gick det galet någonstans…

jennysmatblogg
Reply to  jenny
5 år sedan

Om den delar sig rör ihop den eller mixa med stavmixer 🙂

jenny
Reply to  jennysmatblogg
5 år sedan

Tack jenny! Ska testa när den fryst lite mera!

Saga
5 år sedan

Låter supergott! Tänkte prova men undrar ungefär hur länge den behöver stå i frysen? Undrar eftersom jag vill veta när jag behöver börja göra den om jag vill ha klart den till kvällen.

jennysmatblogg
Reply to  Saga
5 år sedan

4-5 timmar blir bra

Nästa inlägg

Ljummen kycklingsallad med bea

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x