Vegetariska grilltillbehör med Rydbergs

 

Hej underbara sommarvärme

Sol och värme äntligen… snacka om att det är perfekta grillvädret nu. Och det finns inget godare än grillmat, jag tröttnar aldrig. Jag har i samarbete med Rydbergs tagit fram goda vegetariska alternativ att lägga på grillgallret. Det finns så mycket goda vegetariska rätter, och nu gjorde jag både grillspett & vego-burgare.

Blir hungrig av att bara titta på dem.
IMG_1312

Grillspetten gjorde jag med halloumiost, rödlök, tomater, grön paprika och gul paprika.
Så vackra färger, och smakade så fräscht. Försvinnande goda och barnen tog flera stycken, det är ett mycket gott betyg.

Jag gjorde även vegetariska burgare.

IMG_1334

Nu behöver man inte grilla dem i den här tången, jag prövade eftersom den var nyinförskaffad. Det går lika bra att grilla på gallret eller med grillfolie.

Det här behöver du till 3 vegetariska burgare: 
300 gram vegofärs
2 ägg
2 1/2 msk vetemjöl
1/2 dl finhackad persilja
10 stycken finhackade jalapenos
30 gram finsmulad fetaost
1 /2 tsk salt

Gör så här: 
Rör ihop den tinade färsen med ägg, vetemjöl, finhackad persilja. Hacka ner jalapenos, smula ner fetaosten och vänd ner saltet. Rör om tills allt blandat sig väl och låt det vila i 30 minuter i kylskåp. Forma dem sedan till hamburgare 2 stora eller 3 lite mindre, pensla gallret med lite rapsolja innan du steker dem för att de inte ska fastna. Grilla dem några minuter på varje sida tills de är klara.

Servera dem i hamburgebröd med sallad, lök & tomat och en god bearnaisesås.
IMG_1343

 Jag prövade Rydbergs grill bearneise, med smak av peppar & vitlök. Medan Jonathan prövade chili bearnaisen till sina burgare. Jättegott!

IMG_1347

Istället för hamburgerdressing så är lika gott ( eller godare)  med en krämig kall bearnaise.
IMG_1355

Till grillspetten serverade vi pommes, varför krångla till det !?
Med en krämig kall Rydbergs Orginal bearnaisesås, så gott. Detta kommer lagas flera gånger i sommar, kan jag lova.

IMG_1382

Roligt att få jobba med mer vegetarisk tycker jag , för det är både gott & nyttigt.
Kolla in dessa så himla fina färger liksom. Och det går variera precis som man vill med favoritgrönsakerna, svamp och goda lökar.

IMG_1368

* * * I samarbete med Rydbergs * * *

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Grillad Halloumi och grillad är verkligen sommar för mig men brukar grilla lamfärsbiffar till och servera med Tzatziki!

Kram

Inredningshjälpen/Anette

Henna
6 år sedan

Mums! Vill tipsa om crushed potatoes som tillbehör till grillat. En ny favvo hos alla i familjen! Tack för en finfin blogg.

6 år sedan

Läs gärna inlägget i min blogg som gjorde Schulman förbannad och mycket annat i min blogg: http://throfast.blogg.se

Maria S
6 år sedan

Ser gott ut! Vilken slags färs använde du till burgarna?

5 år sedan

[…] Vegetariska hamburgare Tisdag Fisksoppa med saffran Onsdag: Krämig carbonara Torsdag Köttbullar fyllda med ost & […]

Nästa inlägg

Doftljus

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x