Daimkladdkaka

 

Godkväll i stugorna,
Jag har så mycket recept jag vill hinna med att uppdatera denna veckan, och så lite tid. Men nu kommer iallafall ett till. Daimkladdisen jag bakade till Kevins avslutningsfikaIMG_9845

Det här behöver du för att baka kladdkaka 20- 22 cm :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk

Topping: 
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
Daimströssel / Knäckströssel

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. När kladdkakan svalnat så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan.
Strö över daimströssel och servera med vispad grädde.

IMG_9849 IMG_9852 IMG_9859

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sussie
8 år sedan

Hej!
Vad kan jag använda istället för karamelliserad mjölk för de finns inte på affären. Tack för bra recept 🙂

8 år sedan

Nu har jag kollat igenom flera sidor hos dig och konstaterar att jag hittat en ny favorit när det gäller matbloggar 🙂

Tack!

Inredningshjälpen/Anette

Jenny
8 år sedan

Hej!

Hur får du mjölkchokladen ihop med grädden så jämn? Jag tycker det ofta blir tjockt i vattenbadet och blir då svårt att få på kakan?

Ulrica Johansen
7 år sedan

Hej!
Tack för många smarriga recept! Jag har gjort flera av dina kladdkakor och nu senast daimkladdisen. Jag bara undrar om du använder varmluft eller ”vanlig” värme? Vet att du skriver att kakorna ska vara lösa i mitten och stannar i kylen men mina har fortfarande varit jättelösa efter 30 min i 175 grader. Eller kan det bero på något annat jag gjort fel?
Mvh Ulrica

jennysmatblogg
Reply to  Ulrica Johansen
7 år sedan

Jag har vanlig ung med under och neder värme.
Kan det bero på formen? Har du mindre form?

Nästa inlägg

Veckomatsedel

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x