Kyckling- och Currygratäng

Hej hej,
Nu hittade jag äntligen en lugn stund att sätta mig ner, har suttit i både möte och telefonmöten halva förmiddagen. Och innan jag skulle hämta Nomi så var jag tvungen att uträtta lite ärenden inför flygresan imorgon. Sen skulle jag bara göra lite mellis / lunch men nu så, nu sitter jag här med dagens sena lunch och skriver till dig. Tänkte jag skulle tipsa om kycklinggratängen vi åt igår,gillar du curry precis som vi så kommer du bli stormförtjust i denna.

Väldigt vackra färger också på denna maträtt
IMG_0136

Du behöver till 1 gratäng för 4 personer: 
1 grillad kyckling
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
1 msk med gul curry ( finns i kryddhyllan)
2 msk med konc. kycklingfond
1/2 msk med chilisås
ev. dofta över lite cayennepeppar
1 röd paprika
1 dl riven god ost

Gratängen på väg in i ugnen
IMG_0135

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader, ta bort köttet från kycklingen och lägg i en form. Blanda ihop creme fraiche, grädde, curry, chilisås, fond & ev cayenne till en krämig sås. Fördela ut över kycklingen. Hacka paprikan och strö över ( jag valde att bara göra i mitten av gratängen då vissa barn är livrädda för paprika). Strö över ost över hela gratängen och ställ in i ugnen & grädda i 20-25 minuter tills gratängen bubblat och fått vacker färg.

Serveras med ris & god sallad.

IMG_0184

 

 

3

12 responses to “Kyckling- och Currygratäng

  1. Viktoria skriver:

    Smarrigt, Jenny! Det verkar som att paprika och ost fallit bort från ingrediensförteckningen..

    Kramar!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tack 😀
      Kram

  2. diningandcooking skriver:

    Det ser väldigt gott ut, kyckling är aldrig fel och i en gratäng blir det ännu godare =) har en sweet spot för gratänger i olika former och den här verkar väldigt god.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  3. Det ser jättegott ut, kyckling och curry är en bra kombo! 🙂

  4. Ulle skriver:

    Hej! Va gott! Ska ni iväg på semester? Kram

  5. Märta skriver:

    Hej!
    Mmh, låter väldigt gott. Kan man steka kycklingfiléer som man sedan har i gratängen istället för grillad kyckling??

    1. Jenny Warsen skriver:

      Låter jättegott det också 🙂

  6. Veronica skriver:

    Gjorde detta ikväll men hade även i purjolök och champinjoner.. Vart supersmarrigt! Ska göras fler ggr, lätt och snabblagat också!

  7. Charlotte skriver:

    Är det sån där varm färdiggrillad kyckling som vinns att köpa

  8. Emelie Sturesson skriver:

    Gjorde detta igår när mina föräldrar och farmor kom på besök, det va bland det godaste jag har ätit! Gjorde dock på kycklingfilé som jag skivade, brynte och kryddade, men blev riktigt gott ??? Tack för ett riktigt bra recept!! ?

  9. Robert skriver:

    Jag och familjen provade detta idag, fast utan Chilisås då vi glömde köpa det, hade i lite extra Curry och lite svartpeppar istället, och det smakade helt suveränt, våran 2 åring slängde i sig det utan problem, toppen rätt 😀

  10. Annika Wiberg skriver:

    Hade detta till middag idag jätte gott ?, har hittat många goda recept som vi provat. Tack för alla goda recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *