Amerikansk jättecookies med Dumle

En favorit i repris har vi bakat, en jättecookie med Dumle & Schweizernötschoklad. Har ni inte prövat den än så gör det så snart ni hinner.

Seg, cookie med choklad & kola IMG_6945

Det här behöver du:
200 gram mjölkchoklad te.x schweizernötssmak
15 stycken Dumlekolor
1 dl med salta jordnötter
175 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 1/2 dl vetemjöl

Spara 3 dumlekolor + några rutor choklad till toppingen

IMG_6852

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Grovhacka choklad, dumle & jordnötter. Tärna ner det det rumsvarma smöret i en skål tillsammans med brunt farinsocker & strösocker. Vispa ihop det med en elvisp, sedan räcker det att du rör ihop resten för hand. Vänd ner ägg, och de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.

Vänd ner choklad & jordnötskross och arbeta in till en jämn smet. Klä en rund form med bakplåtspapper cirka 22-24 cm och tryck ut kakdegen där i. Grädda sedan i nedre delen på ugnen i cirka30 – 35 minuter eller tills kakan fått fin färg.
Pudra över lite florsocker när kakan svalnat något.

Serveras som den är eller med lite grädde. Ljuvligt god när den är ljummen, så där perfekt seg.

IMG_6932
* * * * * * * * * * * *
Nu har matbloggen över 3000 olika mat & bakrecept.
För att följa uppdateringar & hitta nya recept följer du lätt bloggen via Facebook HÄR
Instagram : @jennysmatblogg

6

14 responses to “Amerikansk jättecookies med Dumle

  1. Lotta skriver:

    Ser fantastiskt gott ut! Måste nästan testas 😉

    Ha en bra dag! 🙂

  2. isabelle skriver:

    Såg galet god ut! Hur många grader skall den gräddas i? 🙂

  3. Anneli skriver:

    Det står att ugnen ska vara på 175 grader i receptet 🙂

  4. Älskar vi Dumle? Ja, det gör vi! : )

  5. onthetable skriver:

    Detta recept ska prövas till helgen! man älskar ju dumle!
    Kika gärna in på min blogg, har lagt upp ett recept på min favoritdrink, en riktigt fräsch och somrig en!

    http://www.onthetable.devote.se

  6. diningandcooking skriver:

    wow, den ser fantastisk ut, dumle är ju gott och cookies är gott = jättegott tillsammans =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  7. Men hur underbart gott ser inte det ut då?!! Måste absolut testas:-)

  8. Emilie skriver:

    Jag har gjort denna och det är nog den godaste kaka jag gjort. Gjorde i en mindre form så den blev tjockare och sen när kakan var ljummen tog vi fram vaniljglass 🙂

    1. Jeanette skriver:

      Hej Emelie
      Hade du kakan inne något extra lr körde du samma tid som i receptet ?
      Med vänlig hälsning
      Jeanette

  9. Carro skriver:

    Ser smarrig ut!

  10. Martine skriver:

    Hej!
    Undrar om kakan hår att göra någon dag i förväg o sedan kanske värmas lite vid servering? Går den att frysa?

    Tack för så mycket goda saker du lägger upp! 😀

  11. Terese skriver:

    Har gjort denna flera gånger och den är ju supergod !!)

  12. Terese skriver:

    Har hjort den här kakan flera gånger och den är supergod! Har en stor rund form som är som 2 vanliga som jag tänkte göra en dubbel sats i och bjuda på jobbet. Tror du jag behöver ändra temperatur på ugnen?

  13. Desirée skriver:

    Hej !
    Tänkte testa denna, tror du det går att förbereda och ha i kylen innan man sätter den i ugnen? Hur lång tid behöver den svalna innan servering?
    Tack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *