Koh Lipe

Hej hej hallå.

Vi har varit och hämtat ut Melvins pass, han var den enda som behövde nytt denna gången. Eftersom det  regnat mest hela eftermiddagen, passade det lite extra bra att boka boendet till vår vinterresa. Vi blir borta i 4 veckor, men har bara knappt bokat 1 1/2 vecka än så länge. Och 5 nätter ska vi stanna på Koh Lipe innan vi beger oss vidare till Malaysia. Så nu är detta boendet bokat och klart, det är alltid roligt att ha en resa att se fram emot ( nästan halva grejen liksom) Ni som varit på Koh Lipe – har ni några tips på vad vi inte får missa ? Vi tänker ju lata oss en del, men vill gärna besöka lite småöar, eller några guldkorn till fina stränder.

Vacker bild från Koh Lipe
lipe_02
Bild lånad från google.se

Har du varit på Koh Lipe- berätta gärna 🙂

0
Prenumerera
Notis om

26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katarina
8 år sedan

Koh lipe är helt underbart! Väldigt liten ö och det finns inte mycket att göra förutom att sola, bada och äta! Den stranden man blir avsläppt på när man kommer är inte alls lika fin och paradisaktig som den på andra sidan, alltså rakt över ön liksom. ”Mittemot”. Där finns även en helt fantastiskt mysig restaurang som ligger en bit upp med världens utsikt över stranden och ön!

Loppan
8 år sedan

Bali generellt ar inte bra for snorkling eller dyk! De anvande ju dynamit och fiska med och har forstort botten pa manga stallen. Sedan ar det stromt att det inte gar att bada nagot vidare fran stranden pa Bali. Gili islands skall vara fantastiskt, men har inte varit dar.

Jenny Warsen
Reply to  Loppan
8 år sedan

Bali har vi varit på när barnen var mindre, det var vackert men inte så fina snorklingvatten.
Denna gången gör vi ett besök till Malaysia 🙂

Amanda
8 år sedan

Har varit i Thailand runt 10 gånger. Senast var vi på Koh Lipe och där är superfint, men väldigt litet. Vi bodde på detta stället http://www.ztouchresort.com/ när vi var där. Var mysigt, litet familjeägt med bungalows. Låg precis på stranden.
Jag rekommenderar att bo på Pattaya beach, trots det är den mest populära stranden så är den ganska folktom.
Sunrise beach borde ni absolut besöka, är gångavstånd dit (vilket det är runt hela ön). Den mesta tiden på Koh Lipe gick åt att slappa på stranden, finns ingen vidare shopping mer än Walking Street (så tänk inte på att ni ska shoppa där).

Efter Koh Lipe var vi i Langkawi, men det var mycket större än vi trodde och väldigt olikt Thailand. Var mer som en storstad och inte alls de små härliga restaurangerna vid vattnet, men kan absolut vara värt och besöka några få dagar.

En dagsutflykt som ni absolut inte får missa om ni är i Khao Lak/Phuket-området är Koh Tachai, kolla bilder. Har aldrig besökt ett finare ställe. Love Andaman anordnar resor dit på resebyråerna!

Khao Lak kan jag rekommendera, då det känns som mitt ”hemma” i Thailand. Inte för mycket turister men mycket mysig plats. http://www.khaolakandamanresort.com/ är det stället som jag skulle valt att bo på, främst för att detta är den bästa stranden, nära till centrum och restaurangen där har supergod thaimat! Ett besök på White Sand beach är att rekommendera därifrån. 🙂

Charlotte
8 år sedan

Som förgående skrivit så är inte stranden den finaste utan den ligger på andra sidan och där e det verkligen bra…. Finns en italiensk restaurang som heter ”la luna” kan verkligen rekomendera den… Deras spagetti bolognese är riktigt grym när man levt på thai käk ett tag 🙂 vilket Hotel ska ni bo på när ni är där? Vi har även varit på det boendet ni skulle bo på i Ao nang… Phu Phi maan
Väldigt fint poolområde och hyfsat bra frukost med. Enda nackdelen är väl att man vaknar upp av moskén fem på morgonen… Annars kanon

8 år sedan

Jag har inte varit där men jag ville bara säga att det ser fantastiskt ut, som taget ur filmen beach med underbar vit sandstrand =)

http://www.diningandcooking.blogg.se

Marielle
8 år sedan

På Koh Lipe måste ni prova på Jacks Jungle, en restaurang som ligger avsides från det andra, känns som om man är mitt i djungeln. Jättemysigt ställe och väldigt god mat!

Annika
8 år sedan

Koh Lipe är platsen man gör ingenting på…..där är så vackert så man har fullt upp med att njuta av det turkosa vattnet. ”Baksidan” längs med Sunrice beach är den bästa och vackraste stranden….en bit bort till vänster, runt udden ligger en badvik, med en restaurang en bit upp på klipporna. Sagolik utsikt… Tyvärr håller de nog på att bygga nytt på udden

Jennie
8 år sedan

var på koh Lipe nu för 1 månad sen. Heeeelt underbart ställe! Jag tycker absolut att ni ska ut på en snorkeltur. Kostade inte mycket och man får låna allt. Man åker ut tidigt på morgonen och är tillbaka runt 16:00. HELT fantastiskt var det. Så fint vatten.

Marie
8 år sedan

Åhhh så underbart! Älskar Koh Lipe =)! När vi var där bodde vi på Sita beach resort på Pattaya beach, långt upp på den stranden. Om ni går längst upp på stranden och går på en bambu/ trä väg längst berget så kommer ni till en avslappnad strand som heter Sanom Beach – den gillade vi =)!

Vi åkte också på härliga snorkelturer =)!

Annelie
8 år sedan

Hej, har besökt Thailand 10 ggr och 3 av dem Koh Lipe. Lätt den vackraste ön i Thailand och en av de vackraste platser jag besökt överhuvudtaget. Det är väldigt lugnt och laidback men finns ändå många restauranger caféer och barer att besöka utmed små gränder eller på stranden. Vi bor alltid på den andra sidan ön som är mycket lugnare och går till andra sidan ön mot kvällen för att äta och se lite mer folk. Brukar bo på Mountain beach resort eller Andaman Beach resort. Fantastisk utsikt och fräscha bungalows på Mountain! Koh Lipe kallas Thailands Maldiverna och det med rätta! Otroligt fin vit sand och turkost vatten. Vi besökte även en liten ö på samma båtsträcka som heter Koh Bulon mysig och super super lugn! Räckte m 2-3 nätter där. Vi kombinerade oxå m Malaysia och Langkawi men nja tycker det var så där…Helt annan kultur. Kvinnor simmade fullt påklädda i poolen m slöja och allt. Inte lika lugnt som Thailand mycket mer kommers liksom. Kändes väldigt indiskt. Besökte iaf ngt havsmuseum /vattenzoo där som barnen gillade. Billigaste taxfreen jag nånsin sett!
Under många år var vi helt insnöade på Thailand som ju är underbart men tack och lov har vi de sista åren vågat prova på ett nytt land varje vinter så vi får upptäcka fler härliga länder!;) Mexico är fantastiskt och kommande vinter bär det av till Zanzibar vilket ska bli grymt spännande!
Finns inget bättre än att ha en resa att se fram emot! Lycka till med planeringen! 🙂
kram Annelie

Jenny
8 år sedan

Har oxå varit på Koh Lipe. Och håller med föregående talare om den bättre stranden på andra sidan ön. Men den mysigaste platsen var dock den lilla viken som jag tror Marie skrev om nyss. En svensk kille som ägde restaurangen som låg lite i skymundan men alldeles bakom stranden. Precis där klipporna tar vid. Vi bodde oxå på sits beach resort. När vi var där 2010, så byggdes det en hel del ovanför där vi bodde. Undrar hur det ser ut nu?! Annars väldigt avkopplande ställe med goda pannkakor med nutella att köpa på the walking street! =)
Ett minus var den jobbiga båtfärden ut till ön.

8 år sedan

Åh, jag ÄLSKAR Koh Lipe! Var där för ett par år sedan och det är mitt favoritställe i Thailand. En jättemysig liten ö. Pattaya Beach är fin. Jag bodde på Harmony Bed & Bakery mitt på ön. Kan rekommendera restaurangen som ligger mittemot det hotellet (om den finns kvar), vet dock inte vad den heter. Det såg bara ut som ett ruffigt skjul, men maten var fantastiskt god och priserna mycket bra. Vet att Pooh Bar visade en del film och sådant på kvällarna. Middag på stranden och kolla på eldshower och sådant är ju ett måste. Magiskt! 🙂 Tror att snorkling och dykning kan vara skoj om man inte bara vill sola, slappa och äta. Jag är på Koh Tao just nu och dyker med Davy Jones Locker och jag tror att de även har en anläggning på Koh Lipe. 🙂

sabina
8 år sedan

Jag rekommenderar dykning för er vuxna. Dök med Forra Diving för ett år sedan. Var jättefint.

Berith
8 år sedan

Koh lipe är en underbar ö med gin snorkling.
Bästa maten på ön är på restaurang King crab!!!
Billigt och bra meny

Charlotte
8 år sedan

Åh blev med sugen.
Jag som aldrig varit i Thailand, vilka skall man flyga med?
Vilka flyger ni med denna gången?

elin
8 år sedan

Va inte på pattaya beach utan uppsök sunrise beach.
Madame Woho(huvudgatan) gör riktigt goda banana-pancakes.
Om ni åker till Langkawi Pantai Cenang/Tengah, samt vid Oriental Village(vid cable car) så förvänta er en rejäl kulturkrock. Många kvinnor är helt täckta av burka även över ögon, medan du själv går i relativt bar. Dock är det turisterna som är så beklädda, inte befolkningen själva. Åk inte heller till Kuah, för shoppings skull.
På Pantai cenang/tengah är vattnet grumligt och man ser ej fötter när det är 30cm djupt.
Kuala Lumpur är häftigt – rekommenderas.

Annika Allard
8 år sedan

Hej.
Precis kommit avslutat 17 härliga dagar på Langkawi Malaysia och Koh Lipe. Missa inte lilla men absolut den finaste stranden Sanom Beach på Koh Lipe. Fin snorkling vid Klippan utanför beachen och goda fruktdrinkar i baren. Ni har verkligen ngt fint att se framemot, Thailand är lycka!!!

8 år sedan

Har också varit på en del ställen i Thailand och Koh lipe är absolut det vackraste stället!!!! Däremot väldigt liten ö, och det finns inte så mycket att göra, mer än att äta gott och bara njuta i patadiset 🙂 Det finns inga direkta öar runt om att beesöka, utan är isåfall bara langawi/malaysia.

Men pattaya beach där man alltid blir avsläppt är det rätt vinstilla på (men sanden är len och annorlunda, som potatismjöl <3) annars föredrar jag SUNRISE beach där det fläktar, är lite större och såååå vackert!!!!!

8 år sedan

ååh vad härligt! jag är så avis! Har haft en vinterresa bokad till Thailand 4 år i rad men nästa år får jag tyvärr hoppa över! känns riktigt tråkigt men lite annat som måste gå före nu!
kanske en USA resa när ja fyller 40 =)

Med vänlig hälsning//Emelie

8 år sedan

hehe nu skrev ja lite fel! inte fylla 40 utan när jag fyller 30 =) haha

minna
8 år sedan

Hej! Har varit 2 ggr med familjen på Lipe, 2 resp 3 veckor. Tyvärr har ön exploaterats mycket, men man kan hitta små guldkorn, allt beror på förväntningarna. Räkna med att det byggs mycket, mycket folk runt Pattaya och Walking street. Gillar du hundar, så är det här ön, många med skabb och andra åkommor,men jag älskar dem och ser dem som öbor och vi får hälsa på. Vi bokar allt från flyg till boende själva, mitt tips är att undvika de större boendena. Vi gillar att bo enkelt direkt på stranden och gärna med en hängmatta att slappa i. Pattaya ok men gillar faktiskt Sunrise bättre, mer vind och närmare lokalbefolkningen. Walkingstreet är tyvärr överbefolkat och trots att de då blir trångt så har man tyvärr börjat med ”moppetaxiservice”. En tur som var en 10 poängare var en kvällstur med longtail där möjlighet till fin snorkling och vi grillade på stranden i en vacker solnedgång. Underbart, helt vindstilla och på hemfärden fick vi för första gången uppleva mareld, helt magiskt med en stjärnklar himmel ovanför. Barnen, då 12 och 15, fick provdyka med tuber ned till 12 meter, också en helt fantastisk upplevelse. Heldagstur på båt men god mat och svensk instruktör.Jag hade nog inte missat Bulon och Kradan som är minst lika vackra men betydligt lugnare. Nu far vi snart till Thailand för 4 veckor men Koh Samui, Phangan och Tao. Nästa år satsar vi på Gili island utanför Bali. Lycka till med Er resa!

Jennie
Reply to  minna
8 år sedan

Hej! Har du tips på mysiga boenden på Koh Lipe? 🙂

Minna
8 år sedan

Ni måste upp till mountain resort och se utsikten därifrån

Jessica
8 år sedan

Hej! Var på Koh Lipe i vintras och det var det bästa ställe jag varit på i Thailand. Vattnet går inte att jämföra med något annat, HELT FANTASTISKT!! En jättelugn Ö men många bra restauranger och fina stränder!

Det ni inte får missa är Mountains Resorts strand, precis nedanför hotellet är det magiskt. Och även stranden ”Sunset Beach” är en liten och mysig strand där vi spenderade en del tid, så lugnt och harmoniskt och inte mycket folk. Det finns en mysig caférestaurang precis vid stranden också som heter Flour Power, där har dom mycket gott och bakar bröd och fika själva. Man sitter och tittar ut på havet när man äter där. Rekommenderar verkligen en dag att spendera på Sunset Beach 🙂

8 år sedan

Underbara Koh Lipe! Förbered er på total avkoppling! Helt underbart 🙂 vi bodde på mountain resort och vi kunde inte bott bättre, utsikten, vårrullarna (som blev standard på lunchen) och stranden! Vi kombinerade Koh Lipe med Langkawi och vi (ett gäng på 8 pers) hade hellre spenderat Langkawidagarna på Koh Lipe. Kulturskillnaden är enorm i jämförelse med Thailand! Kjol och linne ”på stan” var inte att tänka på om man inte vill ha tusen (inte så positiva) blickar. Smygfotande människor som av någon anledning tyckte vi var intressantare att ta kort på än turistattraktionerna pga klädsel (inga slöjor) och tatueringar, det är väl individuellt men för oss var det bara obekvämt. Kan tänka mig att man blir ännu mer turistattraktion med skandinaviska barn. Stränderna var väl fina men går inte att jämföra med Lipe, potatismjöl och kristallklart vatten.

Nästa inlägg

Italiensk kycklinggratäng

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x