Grönsaks- och köttfärssås

Middagstipset den här torsdagen blir en ny köttfärsås med extra mycket grönsaker. Vi försöker äta mindre kött och mer grönsaker & denna rätten gick verkligen hem.

Jag lagade min gryta med färsk chili, och tänk på att styrkan sitter i fröna. Så vill ni inte ha så starkt ta bort det mesta av dem.
IMG_8635
Vi kunde tillochmed ha haft ytterligare lite mer grönsaker, för de krymper rätt mycket under tillagningen.
IMG_8622

Det här behöver du till 5- 6 personer:
3 st stora morötter
4 dl strimlad vitkål
15 cm finhackad purjolök
2 hackade chilifrukter
2 finhackade vitlöksklyftor
olivolja
600 gram köttfärs
2 burkar med fyllig tomatkross
2 msk konc. fond ( kött eller grönsak)
1 msk kinesisk soja
salt & peppar

Serveras med spagetti
creme fraiche

Gör så här
Strimla/ riv grönsakerna & löken smått. Hetta upp en djup stekpanna med rikligt med olivolja och fräs grönsakerna mjuka.

IMG_8626
Vänd ner färsen och bryn den klar, vänd över tomatkross, soja, och fond  och låt det koka ihop i en kvart.
Och till sist smaka av den med salt & peppar.

Serveras med spagetti & en klick creme fracihe.

Smaklig spis

4

9 responses to “Grönsaks- och köttfärssås

  1. Linda skriver:

    Mums! Den ska jag testa!

  2. Lina skriver:

    Härligt med lite hetta av chili i köttfärssåsen och med mycket grönsaker, det är både godare och hälsosammare.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  3. Niklas skriver:

    Pasta är inte så nyttigt , prova gärna med extra vitkål i ställe för pasta som innehåller mjöl som inte är jätte bra för kroppen , annars gott !!!

  4. Carina skriver:

    Gjorde denna i dag och fick högsta betyg från mannen i huset och jag tyckte lika. Så gott, jag hade fullkornspasta till som ska koka 11 min. Då blir det lite nyttigare.
    Kram och tack för inspirerande recept 🙂

  5. SJ skriver:

    Detta ska jag prova! Gjorde en nyttigare variant sist vi gjorde köttfärssås och då hade vi i finrivna morötter, strimlad röd paprika och så röda linser. Såå god! Köttfärssåsen i sig är annars helt efter detta receptet men utan kål, purjo o chili. 🙂

  6. Lotta skriver:

    Låter väldigt gott! Jag brukar göra en liknande variant men jag har även i röda linser och squash, blir betydligt mer mättande än vanlig.

  7. emelie skriver:

    såååå gott! Den enda ”köttfärsås” vi gör här hemma nu, då både barn och vuxna älskar det 🙂

  8. eva N skriver:

    Jag bytte ut den evinnerliga tomaten som måste tydligen vara med överallt och ersatte den med gräddmjölk och fick en fantastisk god färssås värd att provas. Ingen i familjen hade synpunkter på att såsen inte var röd 🙂

  9. Vickan skriver:

    Fantastiskt gott och smakrikt! Lagade denna till middag idag, använde 500 g köttfärs och det blev middag för 4 personer och ytterligare 6 matlådor! Tror inte ens att ungarna eller maken märkte att det var en massa grönt i, alla åt med god aptit 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *