Kärleksmums

Kärleksmums, snoddas, chokladrutor, dessa godingar kallas för många namn. Daries bjöd på dem igår till kaffet, och detta måste ju vara den populäraste kakan till kalas. Saftig och chokladig och bakas i långpanna, perfekt!

img_8432 (2)


Det här behöver du till 30 stora bitar  :
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk

Glasyr : 
75 gram smör
1/ 2 dl kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnslångpanna och klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker så att det blir vitt & luftigt, blanda resten av de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten. Tillsätt smör & mjölk under omrörning och rör till en jämn smet. Häll smeten i långpanna och grädda i 20 – 25 minuter. Under tiden gör du glasyren.

Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna tills du har en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan när den svalnat något.
Strö över kokos eller strössel och skär kakan i bitar.

Mums
IMG_8431

1
Prenumerera
Notis om
30 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

Denna kaka går nog alltid hem till fikat.

Madeleine

Lina
6 år sedan

Åh denna underbara kaka! Blir alltid så förvirrad när det kommer till långpannor men visst menar du en som är 30*40? Tack för en fantastisk blogg och alla superrecept.
Mvh Lina

Jenny Warsen
Reply to  Lina
6 år sedan

Den djupa ugnsformen till själva ugnen 🙂

Lena
6 år sedan

Mums, tröttnar jag aldrig på….

6 år sedan

Kärleksmums är min favorit när det kommer till mjuka kakor och även om jag inte tycker att kaffe är så gott så är det ju ett måste i glasyren, det lyfter chokladen så mycket smakmässigt. Det brukar bakas kärleksmums här hemma ibland men då kommer man ibland till problemet att eftersom vi bara är 2 personer i vårt hushåll så är det väldigt svårt att äta upp alla kärleksmumsen själva. Brukar lösa det genom att ta med till jobbet och då får man glada kollegor också =)

http://www.diningandcooking.blogg.se

Annette
6 år sedan

Mums, vilken storlek på form ?

Jenny Warsen
Reply to  Annette
6 år sedan

Den djupa ugnsformen till själva ugnen 🙂

Viktoria
6 år sedan

Kärleksmums är perfekta att frysa – och supergoda halvtinade…

6 år sedan

Mockarutor är ju en av dom godaste kakorna! Med kokos förstås 😉

Mia
6 år sedan

Gjorde dessa igår. Familjen älskade dem! Tack för en mycket inspirerande blogg

6 år sedan

Kärt barn har många namn… : )

Erica
6 år sedan

Larssonare kallar min farmor dom ☺ gott är det i vilket fall!

Jenny Warsen
Reply to  Erica
6 år sedan

🙂

Alexandra
5 år sedan

Hej! Om man inte har kaffe, kan man ta något annat istället då?
Tack för en super bra blogg också, hittar goda recept varje dag! 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Alexandra
5 år sedan

Mjölk går bra, vatten går bra 🙂

Alexandra
5 år sedan

Tack! 🙂

Sara
5 år sedan

Skulle det fungera med att hälla smeten i muffins formar?

Louise
5 år sedan

Har du nå recept på kärleksmums med pepparkakssmak såhär till jul? Eller tips på hur mycke pepparkaks krydda man ska ha i?☺

Rebecka
5 år sedan

Så himla lättbakad och god! Min kaka blev sådär saftig och riktigt god 🙂 första gången men absolut inte sista:)

Adam
5 år sedan

Kan jag använda nescafe gold istället för kaffe?

Jeta
5 år sedan

Hej om man inte har kAffe hur mycket ska man ta mjölk

jennysmatblogg
Reply to  Jeta
5 år sedan

Lika mycket mjölk som kaffe 🙂

Karin
4 år sedan

Hej! Finns så många olika storlekar på ugnar idag, hur stor är din långpanna invändigt? Så man vet om man behöver öka receptet? Tack för en bra sida, super bra saker Med vänlig hälsning, Karin

Linnea
4 år sedan

Hur stor ska långpannan vara?

Barbro
4 år sedan

Undrar också, precis som andra tidigare: Storlek på din ugnspanna?
Det är nämligen olika storlekar till olika ugnar. Jag är nu inne på tredje storleken på ugn, vilket krånglar till det väldigt. Vore tacksam om du kunde mäta din, så vi vet om det av ditt recept blir lagom tjocka kakor.

Linda
4 år sedan

Hej! Använder du vanlig ugn eller varmluftsugn när du bakar? 🙂

Johanna
4 år sedan

Hej!

Undrar om jag inte har florsocker till glasyren funkar vanligt socker?

Tack för goda recept har provat många av dina recept ?

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
4 år sedan

Nej, det behöver vara florsocker.
🙂

Malika
4 år sedan

Hej! Har gjort denna underbara kaka många ggr. Men kagg år ej till att den blir saftig? Har en äldre ugn. Glasyren blir alltid som ett tjock lager ist för fin,slät och mjuk så jag måste stapla den på kakan som cement. Ska göra den till en baby shower om nån vecka o vill lyckas.. annars ör smakerna super bra o alla gillar den?

jasna
3 år sedan

Kakan är så mjuk och fin, otroligt mycket får man. Det blir för 25 barn på min dotters kalas. Tack oerhört mycket att du delar med dig!

Nästa inlägg

Krispig sallad

30
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x