Veckomatsedel

Måndag : Vegetariska piroger
Tisdag :  Hemlagade fiskpinnar med mos
Onsdag : Kycklingburgare med strips
Torsdag:  Tom Ka Gai soppa
Fredag  Fläskfilegömma

1 (1)

 

Det här behöver du till en gratäng för 4 personer:
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar
1/2 bit purjolök
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk chilisås
1/2 msk kalv eller köttfond
salt & peppar
10 körsbärstomater
mozzarella

21

Gör så här: 

Ställ ugnen på 225 grader.  Putsa och skär filen i medaljonger och bryn bitarna klara i en stekpanna med smör, salt & peppar.
Hacka purjolöken och lägg i botten, ( vill ni ha mjukare smak så bryner ni även löken innan) lägg file bitarna över. Blanda ihop creme fraiche, vispgrädde, chilisås, fond salt & peppar. Fördela ut såsen över fläskfilen, klyfta tomaterna och skiva över några bollar mozzarella. Jag hade små bitar, annars räcker det med två stora bollar. Några varv med pepparkvarnen över gratängen och ställ in i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i 15- 20 minuter eller tills osten har smält och bubblat.

Vi serverade med ugnsbakde rotfrukter, men den är nog även god med kokt ris.

* * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet:  Nutellabakelser

nut

 Det här behöver du till 4  : 
4 smördegsplattor
en bit hackad kvalitets choklad
1 dl nutella
1 ägg
florsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ta fram de tinade smördegsplattorna.
Rör ihop  cirka en dl med nutella och valfri mängd hackad choklad och fördela ut fyllningen i mitten på plattorna. Rulla ihop och nyp ihop kanterna och lägg skarven ner på bakplåtspappret. Pensla med vispat ägg och ställ in i mitten på ugnen.
Grädda tills de blir gyllene och pudra över florsocker

Serveras helst nygräddade och varma

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Har planerat att äta fläskfilé i dag, kanske provar jag ditt recept. Hade tänkt fylla filén med körbärstomater, basilika och fetaost och sen grilla den enligt detta recept: http://mat-ro.blogspot.se/2014/07/fetafylld-flaskfile.html men nu fick jag ju beslutsångest 🙂

Madeleine
9 år sedan

Vilken choklad använde du o ca hur mkt? Ska iväg o handla o testa detta 🙂 kram

Jenny Warsen
Reply to  Madeleine
9 år sedan

Jag hade ner en msk mjölkchoklad och rörde ihop med nutellan

9 år sedan

Tack, vi lagar oss igenom! 🙂

9 år sedan

Det ser fantastiskt gott ut!

Annette
9 år sedan

Det går inte att söka fram pannbiff med mos och brunsås. I alla fall lyckas inte jag. Hittar det bara via förra veckans veckomatsedel. Tack åter igen för dina jättebra recept.

Lotta
9 år sedan

Hej! Har länge funderat över en sak men inte riktigt vågat fråga… Har du tänkt på att ta hjälp med rättstavningsprogram ngn gång eller korrekturläsning via Damernas värld? Det är absolut inte jobbigt att själv rätta texten innan utskrift men jag ställer ändå frågan eftersom det är texter som finns kvar på nätet länge och att det kan vara bra att veta om det beror på dyslexi. Alla röda och gröna linjer under orden är ju synliga för oss kring stavfel, missade bokstäver/omkastade bokstäver,extra mellanslag osv så det borde ju vara det för dig också om du skriver i ett Worddokument innan du publicerar det.

Jenny Warsen
Reply to  Lotta
9 år sedan

Kära Lotta,
Tycker du att det är jobbigt med mellanslag , slangord och slarvfel i en text så är inte en blogg ett forum för dig. Köp en kokbok istället, där kan du leta bra länge innan du hittar slangord eller felstavningar.

P.s Jag gick ut med MVG i svenska 😉

Ha det gott

Jenny 🙂

Josefin
9 år sedan

Hej Jenny!
Jag tycker att du har en helt fantastisk blogg med jättemånga användbara recept!!
Och jag måste inflika till damen som kommenterat ovan att jag då aldrig sett några felstavningar på denna blogg, men det kan såklart hända att det är för att jag inte letat efter några. Om man går in på en matblogg brukar det vara för att få tips till middagen eller dylikt och inte främst för att leta felstavningar. Tråkigt att folk inte har bättre saker för sig.

Nåväl, jag ska baka något gott från din blogg idag!!
Ha en jättefin dag!

Birgitta
9 år sedan

Tack för en otroligt inspirerande blogg!
Jag följer både din blogg och ditt instakonto. Hela familjen uppskattar de recept jag hittar och provar. De är tacksamma över att vara mina testsmakare både när det gäller bakning och matlagning. Din basilikasås har vi gjort till flera olika rätter, senast igår.
Ikväll ska vi äta fläskfilégratängen. Mums!
För att inte tjata om ett trist ämne, vill jag bara tillägga att jag håller helt med det Josefin skrev. End of story.
Tack för alla go’a recept och fina bilder!
Kram från Birgitta.

Nästa inlägg

Små söta hallonpajer med krispig topping

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x