Kycklingsallad med cesardressing

Hej där,
nu är jag tillbaka efter en härlig powerwalk på nästan 9 km ( nu skryter jag, men jag känner mig så nöjd) 😉 Det är alltid lite motigt att komma iväg, men när jag väl snörat på mig skorna och valt ny musik till hörlurarna då känns det genast mycket lättare. Och nu ska jag kolla igenom kylen och förbereda någon god lunch, är redan hungrig som en varg. Igår gjorde jag en god kycklingsallad, men Jacob som var hemma från skolan med feber & hosta ville inte ha sallad – så jag stekte upp ett par burgare till honom istället.

En kycklingsallad behöver inte vara tråkig, lägg på lite av allt gott du har hemma bara.
IMG_80521

Till salladen hade jag :
stekt kyckling
1 huvud med romansallad
1 röd lök
oliver
soltorkade tomater
ärtskotten

IMG_8047

Till cesardressingen:
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardellfileer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar

Gör så här: 
Hacka ner sardellerna i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar  och ev. dofta över lite cayennepeppar.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

ÅÅhh vad gott det ser ut 😀

9 år sedan

Vet en kille som äter kalla burgare från kylen på mackan dagen efter stekning… : ) Tonårstips!

al68
9 år sedan

Härligt, själv blir det lite intervaller när jag slutar, har börjat löpträna, jobbigt

Nästa inlägg

Powerwalk

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x